Brontokusuman, Indonesia - Polarsteps

Vanochtend ontwaken in het mooie Yogyakarta. Na een lange reis van meer dan 30 uur, hebben we allebei gelukkig heerlijk geslapen. Ons eerste Indonesische ontbijtje vertoefd in het hotel en daarna zijn we met een lokaal vervoersmiddel de stad gaan verkennen. De becak. Veel te krap voor 2 personen, dus lekker oncomfortabel, maar wel heel erg leuk! De chauffeur kon ook nog een aantal Nederlandse woordjes en zelfs zijn fiets was gepimpt met Nederlandse teksten. Na een tijdje kregen we de vraag of hij voor ons mocht zingen en daar gingen we dan zingend door Yogyakarta op Sinterklaas kapoentje en rijden, rijden, rijden in het wagentje 😂 Verder als dat kwam die niet hahaha We hebben het Taman Sari bezocht, dit is het waterkasteel. Vroeger omringd door water en nu wonen er allemaal mensen. Daarna zijn we naar de ondergrondse moskee gegaan, ook erg indrukwekkend. Het paleis van de sultan viel een beetje tegen, daar zijn we maar gauw weer weggegaan. We zijn ook bij Jalan Malioboro geweest, dit is de hoofdstraat van Yogyakarta en hier hebben we een lekkere soto ayam gegeten. Toen werden we overvallen door een tropische regenbui. Een taxi was niet te krijgen, als je zwaaide reden ze gewoon door. Geen idee, hoe dat hier werkt. Dan toch maar weer de becak in. Die arme man maar trappen in de stromende regen 😬🤭 Na een heerlijke barbecue liggen we nu lekker in bed. Om 3 uur vannacht gaat de wekker. Op naar de zonsopkomst bij Borobudur ☀️
  1. Java & Bali
  2. Brontokusuman