Bokoharjo, Indonesia - Polarsteps

Nadat we gister helemaal afgepeigerd in bed zijn beland, hebben we afgelopen nacht de klok rond geslapen. Voor de rest hebben we vanochtend ook niet zoveel gedaan, lekker een beetje geluierd. Rond 13 uur zijn we gaan lunchen en vervolgens zijn we met de taxi naar de bushalte gegaan. We gaan namelijk naar Prambanan, een groot Hindoeïstisch complex. Vroeger stonden er 244 tempels, inmiddels zijn de 8 grootste weer opgebouwd en ze zijn nog volop bezig met de restauratie. We gaan met de lokale bus, deze stopt daar blijkbaar voor de deur en we zijn meteen weer een ervaring rijker. Een buskaartje kost maar 3.600 rupiah wat omgerekend z’n 21 eurocent is, terwijl een retourtripje met een georganiseerd busje al gauw 100.000 rupiah per persoon kost. Ook wij letten op de kleintjes 😬 Voordat we de bus ingaan moeten we nog even pinnen, dus we lopen naar een ATM. Allebei onze passen doen het niet. Volgende? Ook niet.. hmm vreemd. Blijkbaar kun je hier niet pinnen met Maestro 🙄 Dan maar bijna blut de bus in. We moeten even wachten tot de bus komt en wanneer we willen instappen. Sorry this bus is full. Tweede bus? Ook vol 🤬. Koos geduldloos is me naam, maar we wachten op de volgende bus. Inmiddels is het al 15:20 uur voordat die aankomt en gelukkig zijn er nog wel twee staanplaatsen vrij. Na een 1 uur durende rit waar we constant zijn bekeken door de lokale bevolking komen we aan bij Prambanan. Gauw naar binnen, want om half 6 gaat de zon onder en we (vooral ik) willen nog wel een paar mooie plaatjes schieten. Wanneer we al even in het park zijn wordt Merle gevraagd om met iemand op de foto te gaan. Toen begon ‘t. Het leek wel of wij de attractie daar waren in plaats van de Prambanan. Ik gok dat we wel met zeker 20 verschillende mensen op de foto staan. We weten iniedergeval dat we nooit bekend hoeven te worden, want na 3 foto’s waren we het wel al zat. Een vrouw zette letterlijk haar kind en opa voor ons neer zonder iets te vragen en maakte een paar foto’s. Lachen naar het vogeltje 😂 De zon gaat onder en we hebben de hoop op een mooie zonsondergang al een beetje opgegeven tot ineens de hele lucht rood, oranje en paars kleurt. Niet normaal, hoe mooi 😍 Net hebben we lekker een sateetje gegeten samen met wat andere gerechtjes. Zometeen slapen, morgen gaat de reis weer verder naar Probolinggo. Onze uitvalsbasis voor het bezoek aan de Bromo-vulkaan 🌋 Stay tuned ✌🏻
  1. Java & Bali
  2. Bokoharjo