Peliatan, Indonesia - Polarsteps
Vandaag staat een lange trip op de planning. We worden om 8 uur βs ochtends opgehaald door onze chauffeur, die we via Facebook geregeld hebben. Hij spreekt goed Engels en verstaat ook Nederlands en praat het ook een klein beetje. Het is ook echt een grappenmaker haha! Op de weg naar Ubud zijn een aantal stops die we willen maken: Air Panas Banjar hotsprings, Sekumpel watervallen, Wanagiri lookout en de tempel op het Bratanmeer.
Om 9 uur komen we aan bij de hotsprings. Het water komt vanuit de vulkaan dus wordt op natuurlijke wijze verwarmd. Het bad bestaat uit 2 verdiepingen, waarbij de bovenste het warmst is. Tevens is er ook nog een soort van douche. Het water is lekker warm, maar ruikt wel een beetje muf. We gaan door naar de Sekumpel watervallen. Dit zijn eigenlijk 7 watervallen liggend in de jungle die je ziet tijdens een 2.5 uur durende wandeling. Het zijn ongeveer 500 traptreden naar beneden die je natuurlijk later ook weer lekker omhoog mag. Top! π€£
Onderweg stoppen we nog bij een hutje waar je een super mooi uitzicht hebt over de rijstvelden die op de berg liggen. Eenmaal beneden is het prachtig, super groen en nemen we een verfrissende duik. Toch wel een beetje koud π¬π¦
Toen we eenmaal alle trappen beklommen hadden, hebben we voor het laatste pad toch maar de scooter gepakt. Hop bij iemand achterop π΅ Dat scheelt ons weer 1.5 kilometer bergopwaarts lopen ππ»
De derde stop is een soort platform waar je uitkijkt over een meer. Je hebt er ook een schommel. Het is eigenlijk puur gefocust op Instagramproof pictures, maar daarom zeker niet minder mooi. En ja, ook wij schieten er een paar haha #titanic
De laatste stop voor we doorrijden naar Ubud is de tempel op het Bratan meer. We gaan naar binnen en het is zeker heel mooi, maar op de fotoβs leek het veel mooier en groter natuurlijk. Maar zeker gaaf om gezien te hebben. Om 17 uur komen we aan bij ons hotel in Ubud. Het culturele centrum van Bali. We zijn heel benieuwd wat het ons brengt ππ»
De kamers is weer mooi en we hebben een lekker zwembad op het dak. Verder heb ik bij het boeken van de kamer voor de grap aangegeven dat we op honeymoon zijn. Wat ik inmiddels alweer was vergeten. De versiering is iniedergeval geregeld, nu het feest nog ππ
Java & Bali
Peliatan