Schiphol, Netherlands - Polarsteps
Dag 1 - 8 april 2018 05:55, Schiphol Amsterdam
Daar zit ik dan, met mijn goede gedrag en mijn kleine café crème in de lounge van gates M. Het duurt nog zeker anderhalf uur voordat mijn vliegtuig naar Malága vertrekt. Ik heb zojuist afscheid genomen van mijn ouders, Freek, Mariët, Maryse en Arend. Het viel me nog mee dat ik deze keer niet moest huilen, want toen ik gistermiddag in huis afscheid ging nemen, viel het toch wel een beetje zwaar. Er zijn hier weinig andere mensen alleen. Het is hier ook best druk valt me nu op. Iedereen zit een beetje in groepjes, soms van 4 soms van 2. Naast me staan twee donkere vrouwen druk te kletsen in een taal die ik niet kan plaatsen. De gedachte van eten staat me nog niet echt aan, ik ben nog een beetje te zenuwachtig. Ik vraag me af wanneer het weggaat. Als ik opstijg? Als ik land? Als ik in mijn appartement in Granada ben? Ik vraag me af hoe het daar is, en hoe ik het ga vinden. Gelukkig is het thuisfront goed telefonisch bereikbaar en er op gebrand dat ik hen goed op de hoogte houdt. Ik heb net al met Arie afgesproken om vanavond meteen al even te bellen. Ik heb ook zoveel lieve berichtjes gekregen nog, gisteravond, vannacht en in de week hieraan voorafgaand. Dat doet me wel heel veel goed moet ik zeggen. Ik denk dat ik zo maar even een rondje door de enige winkel hier ga lopen en dan naar de gate verhuis.
RobbieJanssen
Andalusië