Gouda, Netherlands - Polarsteps
Bepakt en bezakt, gaan wij op reis!
Met Maliya slapend in de draagzak, twee grote koffers, 2 rugzakjes en een kinderwagen. In de kinderwagen zit nog een rugzak, bubbeltjesplastic en een autostoeltje met base. Ohja en bagagehoezen. Het enige wat ik vergeten ben (en nu weet), is dat ik vanmorgen geen make-up op heb gedaan.
We zijn opgehaald met de auto en naar station Gouda gebracht, maar inmiddels van sprinter naar sprinter naar sneltrein aangekomen op Schiphol!
Bij het inchecken moest de kinderwagen uit elkaar en in bagagehoezen en het autostoeltje ook ingepakt met bubbeltjesplastic en een hoes. De halve wereld keek mee, én maakte opmerkingen. Ik had gelukkig Maliya, dus was dit de taak van Sharin.
Ik durfde niet te luisteren naar wat de mensen allemaal zeiden, maar hoorde later van Sharin dat ze vonden dat hij het supersnel deed. Of dit waar is, of dat Sharin een veer in z’n eigen 🍑 steekt, weet ik eigenlijk niet...
Toen was het tijd om een muffin te delen, zo’n triple chocolate muffin. In een onoplettend moment, neemt Sharin een hap en aan zijn schuldig kijkende ogen besef ik dat dit niks goeds betekent... Hij heeft zo’n grote hap genomen dat de hele bovenkant (met glazuur) én de zachte kern van chocolade in één keer in z’n mond zit... Tot zover het “delen” van een muffin... (op de derde foto zie je wat er van de muffin over is, 1 kleine droge hap cake).
Voor Maliya is dit de eerste keer vliegen en als bonus mag ze als allereerste het vliegtuig in (want ze wordt ook nog voorop gedragen in de draagzak). Daar hangt een wiegje voor haar klaar, een schattig slabbetje van KLM en een handgeschreven kaart van de crew... Want Tara (uit onze dansgroep) is onze stewardess vanavond!! #specialtreatment
Maliya is de enige baby op deze vlucht, maar ze gedraagt zich voorbeeldig (dat kan ik van Sharin niet zeggen, die gooit een hele beker cola over ons heen), een paar keer huilt ze, maar niet lang. Wij doen er dan ook alles aan om dit te stoppen: in het gangpad heen en weer lopen is haar favoriet! Ohja en gewoon bijna non-stop drinken 😳
Na een uur vertraging, een mooi uitzicht op Groenland en tien uur en 24 minuten vliegen, landen we dan eindelijk op het vliegveld van San Francisco!!
Met het spelen van de “baby kaart” kunnen we gelukkig de lange rij bij de immigratiedienst skippen! Daar worden we wel aan de tand gevoeld met allerlei vragen, maar we slagen en mogen het land in!
Bij het autoverhuurbedrijf komen we nog even in de problemen omdat Sharin de kleine lettertjes niet heeft gelezen. De hoofdbestuurder is namelijk niet gelijk aan de creditcard houder. Maar ook nu komen we er met de “baby kaart” mooi vanaf en krijgen we de auto mee!
Tegenslag: file file file om uit San Francisco te komen. In plaats van 2 uur rijden, doen we er 4 uur over om aan te komen in Merced waar we gaan overnachten. En dat met een enorme jetlag. Gelukkig denkt Maliya al dat het nacht is en slaapt zij lekker door!
Deze vakantie houden we trouwens een spuugscore bij. Je krijgt 1 punt als je bent ondergespuugd door Maliya. Vandaag staat de score op 2-0 voor Sharin (maar of hij daar nou zo blij mee moet zijn...)
Western USA
Gouda