Mono County, United States of America - Polarsteps
Vandaag weer vroeg wakker door Maliya: 05:13. Na het voeden maar gelijk opgestaan en ontbeten.
Vandaag nemen we een andere hele mooie route naar Yosemite. We moeten nog steeds met een omweg wegens de bosbrand. Maar we worden wel beloond met een moederhert en haar jong die de weg oversteken!
In Yosemite NP stopten we bij mooie meertjes (onder andere Tenaya Lake) en uitzichten, waar we ook een korte wandeling met Maliya in de draagzak hebben gedaan. Enge randjes waar ik normaal gesproken vanaf zou springen of gekke poses zou aannemen, worden nu gebruikt om borstvoeding te geven. Want ja, dat moet ook om de haverklap gebeuren! Maliya weet heel goed waar en wanneer ze dat wilt!
Door Tioga Pass zijn we het park uitgereden, dit vonden wij minder spectaculair dan er in de reisboeken beschreven wordt.
Eenmaal uit het park is de eerste stop het vulkanische meer “Mono Lake”.
Supermooi maar er hangt wel een luchtje aan! Dichtbij de waterrand ziet het zwart....van de vliegjes.... Supergoor! Als je dichterbij komt, stuiven ze omhoog!
Dan zien we een gekke vrouw tot haar knieën in het water staan... onbegrijpelijk! Maar de reflectie in het water is wel supermooi...
Sharin weet dat ik toch ook wel het water in wil, zegt hij. Pffff ik weet het niet, het is wel heel vies...en hoe moet ik daarna weer m’n schoenen aan? Zodra Sharin zegt dat ik “vroeger” wel gegaan was, trek ik mijn stoute schoenen aan en doe ik mijn sportschoenen uit. Maar dan neem ik wél Maliya mee!
Dan rijden we met mijn vieze voeten én mooie foto’s door naar Mammoth Lakes. Op de buitenmuur van de receptie van het superdure motel, dat we wel moesten boeken, hing een geel verkeersbord: warning, bear in area.
Ik denk dat het een grap is, maar niets blijkt minder waar. Er schijnt hier elke nacht een beer op zoek te gaan naar eten en auto’s open te breken...
We kunnen kiezen uit een kamer boven met uitzicht op de bergen, of een kamer beneden waar de beer op de deur kan kloppen. Wij kiezen natuurlijk voor de laatste optie!
Nadat we al het eten uit de auto hebben verwijderd, steken we op hoop van zegen over, hier in de VS. Geen voetpaden, geen zebrapaden, geen stoplichten. Na onze eerste passen, met kinderwagen en een baby over de schouder, stoppen al het verkeer meteen. Dit is eigenlijk een beter systeem dan in Nederland! In ieder geval als je een baby bij je hebt ;)
We eten een wat simpele pasta, geen culinair hoogstandje, maar we hebben honger en lusten alles!
Dan gelijk door naar het motel, waar we allebei om 19:15 zo moe zijn, dat we besluiten te gaan slapen! Heerlijk!!!
Western USA
Mono County