Washington County, United States of America - Polarsteps

Vandaag is de dag dat we in Zion NP de hike “Angels Landing” gaan proberen. Het is een uitputtende hike, waarbij je in korte tijd veel omhoog moet lopen, daarna kom je bij het echt spannende onderdeel. Een smalle bergrug kan je hier beklimmen met behulp van kettingen. Aan weerszijden van de bergrug zijn diepe ravijnen. Dus oppassen geblazen. We nemen even pauze en aanschouwen de mensen die al aan het klimmen zijn. Hoe komen ze omhoog, maar nog belangrijker hoe gaan ze naar beneden? Terwijl ik Maliya voed en verschoon tussen de eekhoorntjes besluiten we het in ieder geval te proberen... als het te eng is kunnen we altijd nog terug! Dus we gaan tot de top! Met Maliya in de draagzak krijgen we veel aandacht en vooral veel voorrang van mensen. Het is hier redelijk druk en om elkaar te passeren moet je soms de kettingen loslaten en op een randje gaan staan... Nou blijkt dat je dat nooit hoeft te doen als je een baby in een draagzak hebt! Superchill! Wat ook superchill is, is dat Maliya de hele route lekker warm tegen me aan slaapt. Eenmaal op de top hebben we een fantastisch uitzicht! Met spierpijn in armen en benen moeten we de hele route weer terug naar beneden. Ook dat gaat soepel en zonder ongelukken. Wel hebben we wat last van onze knieën omdat we zoveel dalen. Onderweg eten we een hamburger en als we kapotmoe aankomen in het hotel, wil Maliya niet slapen. Dus moeten we nog heel wat stappen zetten (lees: ijsberen in de hotelkamer) om haar rustig te krijgen. Lekkere timing weer!
  1. Western USA
  2. Washington County