Las Vegas, United States of America - Polarsteps
Sharin’s recap:
Daar gaan we dan... Onze eerste reis met z’n drieën...
En gelijk ver weg...
Het eerste plan was om naar Curaçao te gaan om vrienden op te zoeken. Maar omdat zij zelf ook weg zouden zijn in deze periode, zijn we gaan kijken naar andere bestemmingen. Japan stond ook nog op ons verlanglijstje. Het lijstje was beperkt: er mochten namelijk geen enge ziekten zijn voor ons kleintje. Mijn reis(t)leider Roos kreeg Japan niet rond en zo kwamen terecht aan de andere kant, in de VS. De westkust om precies te zijn. Met een beetje speurwerk brachten we onze indirecte vlucht van 23 uur op Las Vegas terug naar de helft, door rechtstreeks op San Francisco te vliegen. De rondreis bleef verder nagenoeg gelijk.
Vooraf kregen we gevraagd en ongevraagd (ook welkom) advies over zo’n lange vlucht met een baby. Het viel ons op dat het behoorlijk zwart/wit gekleurd was. De een raadt het bezorgd af, de ander wuift alle bezwaren weg. Only one way to find out... En dat is zelf ervaren. Maliya deed het uitstekend. Dit had vast ook te maken met onze persoonlijke stewardess Tara :-)
Aangekomen in good ol’ Murica met een beetje schuldgevoel (sorry, but not sorry) over de chocolademuffin, was ik dan eindelijk klaar om te checken of alle vooroordelen over dit land kloppen.
Huurauto oppikken was een eitje. Beetje vertraging vanwege bureaucratisch geneuzel, maar na toestemming van de manager konden we verder. We mochten bij verhuurbedrijf Alamo zelf een merk en model auto kiezen binnen de categorie midi-SUV’s. Na overleg met Mi Rowsu viel de keuze op een Hyundai Tucson met 16.000 mijl op de teller. Een vrij nieuwe auto dus met Apple CarPlay (superfijn) en lane-assist, bij vermoeidheid heel fijn, soms bloedirritant. Vooral bij splitsingen van wegen wilde de auto soms zelf richting vangrail.
Wat is me tot nu toe opgevallen ?
⁃ Mensen zijn heel vriendelijk als je een baby bij je hebt: Roos vertelt jullie vast alle babyverhalen. Dat scheelt, kan ik dit achterwege laten.
⁃ Vanwege het tijdsverschil van 9 uur is de jetlag behoorlijk heftig.
⁃ De afstanden tussen steden en dorpjes in dit land zijn niet kinderachtig.
⁃ Afhankelijk van waar je naar toe gaat zijn mensen echt heel zwaar (zoals in het casino) of juist sportief (tijdens hikes). De relatie met oversized maaltijden is zeker aanwezig. Een “normale” maaltijd delen is aan te raden.
⁃ In casino’s zitten mensen om 6 uur in de ochtend al weer achter slotmachines e.d. Ik snap werkelijk de lol er niet van, terwijl ik echt wel van een spelletje hou. (Maar natuurlijk meer van Roos en Maliya. Dit moest ik niet van haar zeggen).
⁃ Vergeet niet om douchegel te kopen, tenzij je de hele vakantie hotelzeepjes wilt laten vallen.
⁃ AM/PM, inches, voeten, yards, gallonnen, mijlen en Fahrenheiten... Benzine kost ongeveer $3 per gallon bij een verbruik van 4 gallon per 100 miles. Kan iemand berekenen wat de prijs per liter is in euro’s ? #brainfart Afschaffen deze meuk. Ik kan me voorstellen dat de rekenproblemen alleen maar groter worden, zodra kinderen natuurkundeles krijgen.
⁃ Prostitutie is illegaal in Sin City, Las Vegas werd ons verteld. Alleen weet iedereen wat hier gebeurt.
⁃ De natuur in dit deel van de VS is prachtig. Wel veel rotsen, zand en droogte. Het zorgt voor surrealistisch ogende landschappen.
⁃ Pinnen aan de kassa met je (wereld)pas... Die ding doet niet. Vooraf dus dollars pinnen of met creditcard betalen. Via internetbankieren vulden we onze uitgaven per CC aan, wat verwerkt werd na max twee werkdagen. Apple Pay werkt in veel hippe winkels wel. Met mijn vooruitziende blik leek het mij handig om vast geld te pinnen. Roos vond het niet nodig, dus het compromis was om geen dollars te pinnen. #facepalm Verbazingwekkend werkte Apple Pay niet in de Apple Store. Een nieuwe iPhone is al gauw €150 goedkoper, dus toch onze CC geplunderd. Rosemary kreeg stress, omdat we tijdelijk geen betalingen konden doen. Gelukkig voor korte duur... En ik had dus gelijk... True story...
Western USA
Las Vegas