California, United States of America - Polarsteps
Met ons beste beentje voor, bepakt en bezakt stappen we de auto weer in. Over de Route 66, van Williams, door Seligman en Kingman. In Kingman komen we erachter dat we zijn vergeten uit te checken en dat we de sleutelkaarten van het motel nog hebben. Toevallig staan we stil naast een motel van dezelfde keten. Ik loop naar binnen en al halverwege mijn uitleg hoor ik dat het helemaal geen probleem is. We leveren hier de kaarten in en het wordt geregeld! Via Oatman door naar Calico Ghosttown. Oatman was, net als Seligman en Kingman, in de jaren 60 een rijke stad. Er woonden hier wel 10.000 mensen, er werd naar goud gezocht en veel gegokt! Nu is er bijna niks meer van over. Een verlaten dorpje dat alleen nog maar in het teken staat van het verleden, en onderhouden wordt voor toeristen. Wat hier fijn is, is dat de mensen die hier wonen en werken, ondanks het toerisme, nog steeds vriendelijk zijn! Ook lopen hier heel wat ezels los rond. Je kan ze aaien en ermee op de foto. De ezels die hier niet van gediend zijn en bijvoorbeeld bijten, zijn herkenbaar aan een waarschuwingssticker op hun kop!
Onze laatste tussenstop voordat we eindigen in het motel in Barstow, is Calico Ghosttown. In deze tijd van het jaar, zo tegen Halloween aan, is dit verlaten mijnenstadje, spookachtig aangekleed. Het is wel grappig hier rond te lopen in het laagseizoen, want het is nu ook best verlaten. We zoeken en vinden ons eigen “zilver” en Sharin durft het mijnentreintje wel in. Voor hem voelt dit denk ik aan als een achtbaan!
Western USA
California