San Simeon, United States of America - Polarsteps

Op de route stoppen we bij een strandje waar in de bomen heel veel Monarch vlinders zouden moeten zitten! Ze overwinteren hier en hangen dan met z’n allen in de bomen. Helaas zijn de aantallen de afgelopen jaren flink gedaald en zien we alleen door de verrekijkers van de rangers een paar groepjes vlinders hangen. Toch blijft het een gek fenomeen. De volgende stop, speciaal geheim gehouden voor Sharin, is Bubble Gum Alley... Sharin en z’n zwakke maag kunnen daar niet zo goed tegen. Dit steegje is namelijk volgeplakt met uitgekauwde kauwgom. Supergoor! Sommige mensen hebben zelfs woorden geschreven... En als je echt goed kijkt, zie je onder de felgekleurde kauwgom, oudere en zwartgeblakerde plakkaten op de muur, met her en der wat schimmel... Natuurlijk laat ik Sharin de hele steeg doorlopen en probeert hij mij op het laatste moment richting de muur te duwen.... Maar gelukkig draag ik Maliya en durft meneer z’n gewicht niet in de strijd te gooien. Dan volgt er nóg een verassing voor Sharin... meneer leest niet over de bestemming en is een beetje wereldvreemd, dus je kan hem op reis met alles verassen. We overnachten in San Simeon en op 7 mijl afstand is een strand waar geen zeeleeuwen, geen zeehonden, maar zeeolifanten liggen! Een diersoort waar Sharin zelfs nog nooit van gehoord heeft... Logge dieren die als een soort rups toch snel vooruit kunnen komen. Dan steeds uitrusten en weer verder gaan. Die zand strooien in elkaars ogen, op elkaar liggen te vervelen en aan het oefenen zijn met vechten. In deze periode ligt het strand namelijk vol met allerlei pubers, die nog te jong zijn om mee te doen aan het paringsseizoen. Het stinkt een beetje daar, maar wel supertof om deze schipbreukelingen te zien liggen! We willen heel dichtbij het motel eten, omdat we voor de verandering weer eens kapotmoe zijn. We zien een restaurantje aan de overkant van de weg... maar daar moet je dus met de auto heen, omdat je een Interstate is door hekken niet zomaar kunt oversteken. Zo gezegd zo gedaan, we stappen uit de auto en ik struikel over een stoeprand... Omdat ik Maliya vast heb, doe ik iets raars (om vooral haar veilig te stellen) en heb ik sindsdien een zere voet. Na het lekkere eten (gelukkig zijn hier op de kustroute wel goede en kleinere restaurantjes te vinden waar je lekker kunt eten), gaan we met Maliya nog de jacuzzi in van het motel. Maliya vindt het heerlijk!!
  1. Western USA
  2. San Simeon