Santa Cruz, United States of America - Polarsteps

Vandaag gaat de reis weer door, naar Santa Cruz. Sharin wilt onderweg nog even langs een racebaan “Laguna Seca”. En alleen omdat ik van hem hou, is dit opgenomen in het reisplan. Laguna Seca is namelijk niet zomaar een racebaan, maar zelfs de favoriet van Sharin, vanwege een bepaalde dubbele bocht. De Corkscrew met een hoogteverschil van drie verdiepingen. Maliya en ik zitten in de auto te wachten, terwijl Sharin raceauto’s kijkt en connecties probeert te leggen. Vandaag is er een evenement waarbij particulieren met hun eigen of gehuurde auto mogen “racen”. Er zijn verschillende groepen van beginners tot gevorderden etc. Er wordt niet echt hard tegen elkaar geracet, want het moet wel veilig blijven. Sharin weet zijn charmes in de strijd te gooien en als bijrijder een plekje te regelen bij een man die een paarse auto rijdt. Voor mannen: een Dodge Viper ACR, ofzoiets. En dan ook nog gepersonaliseerd want deze man heeft geld, veel geld. En heul veul auto’s. Ik moet het slijm van Sharin afvegen, maar hij heeft het wel weer mooi voor elkaar. Helemaal wild komt hij terug van zijn rit met de snelste man en de snelste auto van deze racetrack vandaag. En dan is het mijn beurt, ik heb geen enkel idee wat me te wachten staat, maar ook ik ga mee in deze paarse auto met vleugels. Wel nadat Sharin me verzekerd heeft dat deze man weet wat hij doet en al veel vaker hier gereden heeft. Ik krijg een helm, nekbescherming en klim in het harnas dat vastzit aan de bijrijdersstoel. Zit best lekker! Het eerste rondje is supertof en best wel spannend. Het tweede rondje is leuk. Vanaf het derde rondje is het voorspelbaar. Dan is het zesde rondje weer leuk omdat je een paar auto’s inhaalt. Het negende rondje omdat je een eekhoorn ontwijkt die levend de overkant probeert te halen. Maar dan moet je nog 7 rondjes terwijl je je maaginhoud beneden probeert te houden... Zoals ik al zei: een mannending! Ik hou toch meer van achtbanen. Die vind ik enger, ik voel er meer van en ik hoef maar 1 rondje te blijven zitten! In Santa Cruz gaan we naar de Beachboardwalk. Omdat het een doordeweekse dag is, is het gesloten en verlaten. Het komt een beetje creepy over. En dat is niet gek, want hier is de horrorthriller Us ook opgenomen. Er komen al wat flashbacks naar boven... We testen of Maliya al in een achtbaan mag... maar op mijn schoot is ze toch nog te klein... Nouja de achtbaan reed toch niet vandaag! We hebben Maliya halverwege de dag snel even omgekleed. Want vandaag is het natuurlijk Halloween! En daar moet je aan meedoen als je in de VS bent! We gaan naar de Fisherman’s Wharf van Santa Cruz want hier kan je “Trick or Treat”-en! We komen vooral om andere kinderen te zien en zien het allerschattigste stinkdiertje waggelen. Te cute!!! Maar we zien ook alle kinderen met lekkere snoepjes terugkomen uit de winkels... Snode plannen volgen. Wij hebben bij ons: een kleine schattige baby met een pompoenrompertje en..... grijpgrage handjes!!! Zo fixt Maliya snoep, ze grijpt vast wat ze aangereikt krijgt! Probleem: ze laat niet meer los. Het kost ons steeds heel wat moeite om haar de snoepzakjes in de kinderwagen te laten droppen. Maar wie geduld heeft en flink schudt, krijgt het wel voor elkaar! Aan het einde van de pier horen we weer zeeleeuwen brullen! In de pier zijn openingen waar je naar beneden kan kijken en op de balken stikt het van de chillende zeeleeuwen. Waarschijnlijk zijn ze met hoogtij erop gesprongen. Nu met laagtij is er een enkeling die tevergeefs en met veel kabaal erbij probeert te springen. Maar hij haalt het steeds nét niet. Op een gegeven moment is Maliya het zat en gaan we naar huis. We hebben laat geluncht en nog geen honger. Maar na twee huiluurtjes in de motelkamer valt Maliya eindelijk in slaap en blijven wij hongerig achter in een donkere kamer... #parentlife: één van ons rijdt snel naar een pizzeria die nog net open is om één pizza te halen. Diegene komt met twee pizza’s terug (ja dat was dus Sharin) en we eten ervan in het donker. Twee pizza’s was natuurlijk teveel, dus de ander blijft liggen voor het ontbijt haha!! Spuugscore 9:7
  1. Western USA
  2. Santa Cruz