Compostilla, Spain - Polarsteps

De reis is begonnen! Zaterdag nog zenuwachtig door het huis gelopen en gekeken of ik alles wel had. Uiteindelijk de rugzak ingepakt en die voelde best zwaar aan! Vanuit Sassenheim met de trein naar Schiphol en op Schiphol Plaza werd ik door verschillende mensen naar het juiste verzamelpunt gebracht. De vlucht ging goed. Met taxi's werden we vervoerd naar onze eerste overnachtingsplek met stapelbedden en om kwart voor één lagen we in bed. Vandaag met de bus naar het beginpunt. ‘s Morgens best wel wat chaotisch omdat ik steeds spullen kwijt was bij het weer inpakken van de rugzak. Het is nog even zaak om goed te kunnen organiseren in het donker. Vanuit het beginpunt. 7,5 km gelopen naar Pnferrada. Zowel gisteren als vandaag is Susan mijn buddy van de dag. Zij heeft veel met de natuur en wees mij tijdens het wandelen op de diverse planten en struiken die we tegen kwamen. Zo'n eerste dag was voor de buddy's best spannend. Bij diverse koppels werd de eerste afstap al gemist en stonden de buddy's allemaal op scherp. De schelp die ik van Tom heb gekregen, die ochtend aan mijn tas vast gebonden.weer een mooie herberg daar en ‘s morgens voor vertrek de schelp van Ton aan de rugzak vastgebonden zodat ik herkenbaar ben als Pelgrim morgen komt de eerste langere etappe. Het voelt nog een beetje onwennig om met deze groep op pad te gaan. Ik moet mijn plekje nog vinden.
  1. Camino anders bekeken
  2. Compostilla