Cacabelos, Spain - Polarsteps
Vannacht nog niet echt goed geslapen. Les één nemen geen bier meer als je de volgende dag nog een stuk moet lopen! Het was er eentje teveel!
Vanmorgen was het nog wel een klus om weer mijn rugzak in te pakken. Het is dan best donker en het is steeds opletten waar ik mijn spullen neerleggen. Die organisatie moet ik nog leren geloof ik. Maar uiteindelijk zit toch alles weer in de rugzak Na alles ingepakt te hebben in Ponferradanaar naar een bakkertje geweest. Het was een hele grote bakker met allerlei tafels voor de pelgrims om daar hun ontbijt te nemen. Na het ontbijt lekker aan de wandel. Vandaag een mooie wandeling van 16 km door de wijnvelden heen. Vandaag loop ik met Wikje. De wegen waren goed begaanbaar. We konden best goed doorstappen. Halverwege bij een klein cafetje wat gedronken en gegeten. Gedurende de wandeling over van alles en nog wat besproken met Wikje. We waren alweer redelijk op tijd bij ons volgend adres. Omdat we te vroegwaden om in te checken, buiten op het terras koffie gedronken. Ik maakte de opmerking dat ze hier kennelijk geen koekje serveren bij de koffie. Prompt lagen er kleine stroopwafeltjes op mijn schoteltje. Die had Wikje meegenomen. Vooralsnog is de route goed te doen. Onderweg nog wel het een en ander geprobeerd om de rugzak goed op mijn rug te krijgen. Ik geloof dat het nu wel zo’n beetje voor elkaar is dat de rugzak niet zo op mijn schouders hangt. We hebben ruim de tijd om op tijd aan te komen en kunnen onderweg dan ook rustig een lunch pauze in lassen. Dat hebben we ook gedaan. Wikje heeft nog druiven geplukt en die hebben we op een bankje lekker opgepeuzeld. Het was glooiend terrein. De tweede helft van de wandeling dreigde het te gaan regelen. We twijfelden of we de poncho aan zouden doen., maar al snel hield de miezer regen op en werd het weer lekker weer. Op het moment dat ik dit bericht maak zijn we opgefrist en ik vermoed dat we zo even een terrasje gaan pakken. We moeten het toch even uitzingen tot acht uur vanavond voordat hier de restaurants weer open gaan. Maar het is vooralsnog lekker weer. Bijna met zijn allen op het terras gezeten.
Camino anders bekeken
Cacabelos