Portomarín, Spain - Polarsteps

Vannacht even goed uitgezweet in bed. Dat luchtte wel even op. De volgende ochtend voelde ik mij wel weer beter dan gisteren. Tijdens het wandelen werd het alleen maar beter, gelukkig maar. Vandaag is het een bewolkte dag en een afstand van 18 km te lopen. Na 1 km vonden we een hokje waar een zelfbediening was. Allemaal automaten waar wat uit te halen was. Hier koffie gedronken. Een goed kilometer verder was een zelfbedieningsruimte waar je zelf ontbijt kon samenstellen. Dit ook weer onder een vrijwillige bijdrage. Onderweg nog over en dan gelopen waar eerst een dorpje gestaan heeft. Het dorpje hebben ze opnieuw opgebouwd tegen de heuvel aan. In het dorpje rond een oud kerkje gelopen die ze steen voor steen hebben afgebroken en weer opgebouwd. Alle stenen waren genummerd. In dit plaatsje met buddy Clementine geluncht. Tortilla gegeten. Aardappel, ei en ui. 4 km voor het eind begon het te regenen. Langs de weg geschuild onder een boom en daar de poncho aangetrokken. Gelukkig maar voor een kwartier. Het werd alweer snel droog. Bij aankomst bleek dat de was gedraaid kon worden in een machine. Dus de spullen weer schoon in de tas. Deze wandeling heb ik met Clementine gelopen. Heel veel stiltes deze tocht. Dat vond ik toch wel fijn. Kon ik ook even mijn gedachten laten gaan en hoefde niet steeds te praten. 's Avonds gemelijk gegeten. Aan het eind van de avond nog een Grappa gedronken. Heel sterk spul. Het werd rustig aan tafel en we vroegen naar elkaars favoriete muziek. Voor mij was dat More Beauty van Solomon Burke en proost heb ik gedanst met Dorothe en Clementine. Even uit mijn bol.
  1. Camino anders bekeken
  2. Portomarín