Klungkung, Indonesia - Polarsteps

Om 14:15 zou mijn boot naar Nusa penida vertrekken. Zo'n 17km rijden vanaf ubud. Voor de zekerheid vertrok ik om 12:00 omdat het verkeer op Bali chaos is. Dit bleek niet genoeg want om 14:45 arriveerde ik in de haven van Sanur. Helaas boot gemist. Gelukkig kon ik een boot later mee die om 17:20 zou vertrekken. Na een bootrit van een half uurtje kwam ik bij schemering aan op Nusa penida. Het resort wat ik had geboekt(voor €22 per nacht) bleek ontzettend mooi en pas 5 dagen open. De eigenaar was ontzettend trots op zijn prestatie en wilde daar heel graag over vertellen. Daarna heb ik een soepje gegeten in het restaurant en ben heel vroeg gaan slapen. De volgende ochtend huurde ik een scooter en ging er op uit. De wegen zijn echt ontzettend slecht en smal op het eiland dus voorzichtigheid was zeker geboden. Halverwege zag ik een vrouw met behoorlijk wat spulletjes een berg op zwoegen dus ik gaf haar een lift wat ontzettend gewaardeerd werd. Vanaf de scooter zwaaide en riep ze naar alle dorpsbewoners die we tegen kwamen. Ik reed verder naar klingking beach. Een prachtig uitzicht over de rosten. Het strand beneden was ontzettend wit maar een flinke klim dus besloot lekker vanaf een afstandje te kijken. Ik voelde me nog steeds zo ontzettend slap dus besloot terug naar het resort te gaan. Onderweg stopte ik bij een restaurantje en vroeg om een bouillon, na heel veel lachende vrouwen lukte ze het dan toch om het voor me te maken. Hier knapte ik weer iets van op. Terug in het hotel ben ik in slaap gevallen, wakker geworden om wat te eten in het restaurant en weer terug naar bed gegaan. Rond 20:00 viel de stroom uit, na een uur was dit nog steeds niet gemaakt dus ben ik maar lekker gaan slapen. Zit er niet helemaal lekker in op het moment omdat ik mij zo zwak voel. Reizen is dan opeens best zwaar. Hopelijk knap ik snel op en kan ik er weer volop van gaan genieten.
  1. Azië
  2. Klungkung