Lombok Utara, Indonesia - Polarsteps
Aangekomen op Gili. Een mini eilandje van 3,5km2 vlakbij lombok. Er rijdt hier geen gemotoriseerd verkeer dus alles gaat op de fiets of te paard. De sfeer is echt fantastisch en alles voelt zo ongedwongen.
De boot rit hier naar toe was niet perse een pretje. Hoge golven en iedereen (ik gelukkig niet) was aan het overgeven.
De eerste dag heb ik een fiets gehuurd en ben lekker over het eiland gaan fietsen. Een rondje langs de hele kust duurt 45 minuten. Hierbij moet je ook met je fiets over stukken strand lopen omdat het pad opeens overgaat in strand. Daarna heb ik een lekker strandbedje opgezocht en ben lekker de hele dag blijven liggen want heb weer was prima. Om een uur of 17:00 naar het hotel gegaan even een beetje gehangen om me vervolgens klaar te maken voor oudjaarsavond.
Met kerst heb ik suzanne ontmoet en met haar had ik afgesproken voor deze avond. De boulevard was ontzettend druk en er was van alles te doen. Na een rondje te hebben gelopen hebben wij ons gesetteld bij een bar waar we hebben afgeteld tot het nieuwe jaar. Rond kwart voor 1 hadden we het allebei eigenlijk wel een beetje gezien en zijn we terug naar het hotel gegaan.
De volgende morgen was ik rond 6:00 al wakker dus besloot rond half 8 op de fiets te stappen en even rond te rijden. Alle toeristen sliepen nog dus fijn om even 'het rijk alleen' te hebben. Lekker ontbeten, backpack ingepakt en daarna nog even met suzanne afgesproken om wat te drinken. Rond 14:00 ben ik op de lokale boot gestapt richting lombok. Naja boot... meer een houten vlot met een dak er op.
Aziƫ
Lombok Utara