Cameron Highlands, Malaysia - Polarsteps

'S ochtends scheiden de wegen van Eva en merel en elsbet en mij. Wij gingen met de bus naar de Cameron highlands, zo'n 4 uur rijden van Kuala Lumpur. Aangekomen was vooral ik heel erg verbaasd over de sfeer die er ging. Het leek meer op een Zwitsers berg dorpje dan op Azië. Bussen vol toeristen reden op en aan en ook de bouwstijl is erg westers. Dit heeft te maken met de Engelse koloniale tijd. Op de eerste dag aten we bij café Amsterdam en liepen we wat rond. De volgende dag huurde we een scooter en trokken we er op uit naar de theeplantages. We dachten naar een soort museum te rijden waar we uitleg kregen over het proces maar dit bleek alleen een restaurant te zijn. Op de terugweg reden langs een timetunnel met uitleg over de geschiedenis en langs een aardbeien farm. De natuurlijk is schitterend en mega contrasterend met de rest van Azië. De 'attracties' hier zijn erg toeristisch. Het weer was niet erg goed(lees f*cking koud 17 graden en regen) dus hebben vooral ook lekker op de hotel kamer gehangen.
  1. Azië
  2. Cameron Highlands