Groesbeek, Netherlands - Polarsteps
Hold your horses, want deze blog gaat anders verlopen dan dat je waarschijnlijk verwacht...
De dag begon rustig en volgens schema; we waren om 6u uit bed, na wat opruim werk en een zorgvuldige voetverzorging waren we voor half 9 al op pad!
Het pad begon zwaar, in de vorm van nat gras en een instabiele ondergrond. Na wat kleine dorpjes bezocht hebben, stonden we oog in oog met onze grootste uitdaging; de duivelsberg. Een stijle natuurlijke stap, gemaakt uit aarde en boomwortels. Eenmaal boven hebben we onszelf beloond met een stukje appeltaart en een koud drankje. Tot aan onze volgende recreatieplek was de natuur nog adembenemend. Het Pieterpad kun je eigenlijk vergelijken met een speurtocht voor volwassenen waarbij je telkens opzoek bent naar rood/witte bordjes. Erg leuk! Totdat je er een mist..
Eenmaal op de camping aangekomen werd onze vakantie compleet door de war geschud. Hier kregen we immers te horen dat derest van het Pieterpad onder water stond een dat we ons avontuur noodgedwongen moesten staken. Dit zette uiteraard een domino in werking. Alle gemaakte boekingen moesten we annuleren, we moesten nieuw onderdak regelen voor morgen en hoe zit het met de reis- en annuleringsverzekering? Tevens moesten we nog boodschappen doen om minstens drinken te kopen en avondeten te scoren. Gelukkig hebben we enorme lieve buren en campinghost die al snel met cola en ijs kwamen aanzetten!
Langverhaal kort: we staken per direct ons Pieterpad avontuur en morgen moeten we nieuwe plannen maken. Het is een enorme zure boodschap aangezien we na vandaag weer echt vertrouwen kregen. Iemand nog een goed idee?
In iedergeval gaan we morgen heerlijk uitslapen en dan zien we wel verder.
SharonWelling
De backpack en het meisje; PieterPad editie
Groesbeek