Provincia di Agrigento, Italy - Polarsteps
Van Terrasini naar Sant'angelo di Muxarello gereden. Via een oud -halfalbanees-plaatsje Mezzojuso. Gestopt voor ontbijtje bij een echt Italiaans tentje (staand aan de bar koffie drinken), daarna naar de 2 kerken naast elkaar (katholiek en Grieks orthodox) die concurreren. Maar de agios Nicalaos was het leukste. A) daar konden we in en B) daar ontmoette we papas (pater) Piedro Lascari, die ons een keihard stuk brood meegaf namens St. Nicolaas, tegen ziekte. honger en noem maar op. Dus dat wordt weer iets om af te stoffen voor Marry.
De papas kende Ajax en de Arena en Utrek, dus dat gaf een klik. Heel flauw dus dat Jaap in het -bijna- uitgestorven dorp Aragona niet de Bar dello Sport wilde binnengaan. Terwijl daar tussen alle dassen ook een Ajaxsjaal hing! Hij vond het een donker hol en ze hadden gelukkig voor hem ook geen panini. Intussen was gelukkig de pasticceria annex café wel opengegaan. Zodat we tussen de rolluiken wel de tijd tot aan de Agriturismo (ontvangst om 17.00 u) konden doden met een glas prima witte wijn. En een broodje wurstell (knakworst), waarvan ik echt ga geloven dat het idd Siciliaans is- dacht eerst aan toeristenpraat van horecadame in Monreale.
En nu zit ik te tikken na kennismaken met Calogero en Belgische Sandra in Feudo (herenboerderij) Muxarello, die hier samen met 4 kinderen (9,5-3 jaar oud!!!) boerderij runnen en agriturismo. Met fantastisch uitzicht. Wordt wel een beetje saai, dat genieten 😜
Foto's van Nicalaos en brood in Mezzojuso, onderweg bij Canisetta en Muxarello.
Sicilië
Provincia di Agrigento