Sant'Angelo Muxaro, Italy - Polarsteps

Rondwandeling met gids Pierfilippo Spotto in St. Angelo Muxaro. Langs de ricottamakerij van Olga en Enzo en ouderwetse houtovenbakker van Maria, die al mopperend over haar kapotte deegmaker, ons allerlei lekkere koekjes van amandel en het lekkerste brood met olijfolie en kruiden laat proeven en ondertussen voor de hele buurt brood verkoopt uit manden. Pierfilippo heeft ons veel verteld over Sicilië, water, immigranten en de politiek. Daarna hebben we rond Muxaro dat bovenop een berg ligt gelopen, op weg naar prehistorische graven van de Sicaniers. We hebben alleen lege holen hebben gezien (het gouden bord dat ze hier hebben gevonden, kunnen we in British Museum in Londen zien). Jaap heeft maar 5 keer gezegd dat hij het pad nooit uit zichzelf had gelopen, want rots, modder en planten naast steile helling. En niet te vergeten bloedhete zon. Terwijl het maar 25 graden was. Maria klaagde dat het in juli en augustus 40 was geweest en vreselijk vochtig. Terug op de piazza moesten we een uur bij komen met halve liter water, koffie en tja, un bicchiere di vino bianco ☺️.
  1. Sicilië
  2. Sant'Angelo Muxaro