Guilin City, PRC - Polarsteps
Na een avond koppijn van het “brain stormen” hoe we richting Yangshuo zouden gaan.
Paar opties:
We hebben al trein tickets, 3 dollar per stuk maar toch jammer geld als je ze niet gebruikt.
Echter het treinstation ligt nog een uur bij de eindbestemming vandaan.
En je krijgt weinig mee van de omgeving.
Andere optie was met de bus, 1,5 uur .. kost je nog minder maar ook zeker minder leuk.
Laatste optie, met de boot helemaal vanaf Guilin naar Yangshuo, veeeels te duur maar je krijgt waarschijnlijk wel waar voor je geld, al weet je dat hier nooit zeker.Toch maar gedaan, je bent immers niet elke dag hier. Uiteindelijk hebben we hier voor gekozen.
Het was prachtig ! Echt helemaal geweldig, we hadden wel een iets overdreven bejaarden boot met zonnedek enzo maar dat was onze enigste optie.
Op het achterdek zitten, koud pilsje erbij potje kaarten. En genieten van het kartsgebergte waar je doorheen vaart, in één woord geweldig. Denk dat de foto’s wel een kleine indruk geven.
Vanuit guilin, richting Yangshuo.
Als je zo op de kaart kijkt is het net alsof je van Oldenzaal naar De Lutte gaat.
Niet dus, BAM weer een miljoenen stad, giga veel volk op straat en drukte alom.
Het hostel waar wij kwamen werd gerund door een Chinees, fransoos, hond en een 37 jarige reuze schildpad, genaamd Jack.
Kleine domper dat er geen water in het zwembad zat.
We konden maar beter in de rivier gaan zwemmen. Ja ja dachten wij.
Fiets gepakt en met een paar blikjes pils voor in het mandje en op naar de rivier.
Eigenlijk is je verwachting niet al te hoog omdat je ook lekker aan het zwembad had kunnen liggen maar de rivier was 100x beter.
Mooi klein strandje erbij en op de achtergrond karaoke zingende Chinezen.
Beter kon niet.
De volgende dag zonder moeite een scooter gehuurd, en lekker de hele dag rond gereden, prima. In een Nederlands resort even koffie drinken en de Moonhill beklommen. Dit moest een hoogtepunt zijn van Yangshuo.
Je moet je voorstellen....je loopt een uur omhoog, helemaal onder het zweet, rode kop en compleet kapot. Boven aan is het uitzicht niet helemaal wat je verwacht maar er lopen gelukkig wel oude vrouwtjes rond met water op hun nek die je voor een prikkie kan kopen. Hier in China betaald iedereen alles via de telefoon met WeChat. Je voelt het natuurlijk al wel aankomen maar echt waar...zelfs dat oude vrouwtje met wat water om de nek in een vercrackt mandje had nog een QR code voor WeChat....China bijzonder land.
Na een stuk verder te zijn gereden lekker in de rivier wezen zwemmen en door de rijstvelden heen gereden. 10 meter verder op stond iemand te vissen. Geweldige dag!
Morgen trein richting HongKong.
China september 2018
Guilin City