Leshan, China - Polarsteps
Doordat de slaaptrein uitviel sliepen we gewoon in een hotel in Chengdu. Dit maakte het dan ook fijner dat we in deze ochtend naar de 71 meter hoge Boeddha gingen. Vervolgens zijn we met een klein groepje gaan kaarten terwijl de rest een stukje naar de Boeddha gingen wandelen.
‘S avonds hebben we een traditionele hotpot gegeten. Het eten van een hotpot is hier een echt status symbool, het is daarom ook gebruikelijk om te showen dat een een hotpot eet. Wij waren echter veel blijer met het feit dat we met stokjes konden omgaan en dus niet steeds ons eten kwijt raakten in de hotpot of onze handen gingen verbranden...
Daarna gingen we door naar de volgende activiteit wat uitliep in een situatie. KARAOKE! Hier in China gebruiken de chinezen het als afleiding en vrije tijd. Wij hadden onze eigen vip ruimte. Het begon al toen we binnen kwamen. De dronken rijke chinezen zagen dat we westers waren en met veel vrouwen... dus die probeerde in onze ruimte te komen... het personeel probeerde ze buiten te houden. Dit was echter geen groot succes, het liep uit op een knokpartij. Als gevolg hiervan kregen wij een bodyguard voor de deur. Na verloop van tijd werd er ook iets voor het raam gehangen. We konden daarna niet meer zonder mannelijke begeleiding door de stad.
Het is raam om te beseffen dat ze hier zo vreemd zijn van westerse mensen. Je hebt hier echt een bepaalde status. Iedereen gaat voor je aan de kant. Iedereen wil op de foto vanwege de blanke huid. Kinderen roepen en wijzen alsof ze het nog nooit gezien hebben... maar dus ook de volwasse rijke mannen weten niet wat ze moeten.
China
Leshan