Chengdu, China - Polarsteps

Vandaag was dan eindelijk het moment! De panda’s bezoeken. Ik was erg onder de indruk! Niet alleen van de knuffelige bamboe etende flufballen maar ook van de trots van de Chinezen. De panda’s worden echt op handen gedragen. Voor elk pandaverblijf (80 in totaal) staan rijen van minstens 5 minuten. En zeker voor het kraamhok waar de baby panda’s van 2 weken lagen. Zo bizar om te zien dat de Chinezen elke keer weer zo veel moeite stoppen in het verwelkomen van nieuwe panda’s, het naar hun zin maken van de getraumatiseerde of gewonde panda’s. Maar het was zo machtig om de knuffelberen een keer in het echt te zien! Terwijl ik dit typ lig ik in de nachttrein die om 14.30 is vertrokken en over 18 uur aankomt. Ja 18 uur inderdaad! Ik heb mij er inmiddels bij neergelegd dat het ritme helemaal weg is. Dit houdt in dat je slaapt wanneer het kan en geen volle nachten maakt maar hier en daar wat uurtjes. Maar ook dat mijn eetritme en lichaam helemaal ontregeld is. Het enige wat mij nog een indicatie geeft van dagen, datums of tijd is de wekker die steeds af gaat en Polarstep! Dus lieve paps ik ga je verjaardag niet vergeten! Ik denk al dagen na over wat ik je cadeau zal doen vanuit China! Ik ben alleen alle besef kwijt. Het besef dat we wel gekregen hebben is dat we in 21 dagen ongeveer de helft van Europa afleggen. Gelukkig gaat het programma nu iets relaxter worden!
  1. China
  2. Chengdu