Mambajao, Philippines - Polarsteps

Zondag’s fietsrondje Vanuit een grote volle RK kerk klinkt gezang, even later een preek. Ik hoor en zie dit door de open ramen en deuren. Tegenover de kerk staat een gedenkteken voor gevallenen van de eerste en tweede wereldoorlog. Rijstveld met berg : er zijn hier vulkanen. Kerkhof. Fiets langs de glasheldere zee, waar kinderen op, in, naast een boot spelen. Een oud en een nieuw irrigatiekanaal in aanleg met rijstvelden waar de vogels op afstand gehouden worden door schitterende sliertjes zilverpapier. Even later kom ik in San José, leuk al die bekende plaatsnamen die in bijna alle Spaanstalige landen gebruikt worden. Dan stopt er een grote auto, er blijkt een Amerkaans echtpaar in te zitten dat een praatje maakt: zij wonen hier met grote tevredenheid. Even later spatten de golven stuk op de kade. Er worden verse stukken Tonijn vetkocht. Kijk goed tussen de vissen op de foto. Dan komen Marius en Hannie me tegemoet fietsen en we praten even bij over de route. Het laatste stuk wordt nog pittig om weer bij het hotel te komen. M’n eten is net opgediend als de stroom uitvalt en er nog gasten zijn waarvan het eten nog bereid moet worden. Hopelijk is er hier ook een soort noodvoorziening naast de kaarsen waar ik bij eet. Internet ligt so wie so plat. Dat ga ik ook zo doen.
  1. Filipijnen
  2. Mambajao