San Juan, Philippines - Polarsteps

Tijdens het ontbijt ontvang ik een uitnodiging via Hannie’s mail om een rondrit over het eiland te maken in een motor met overdekte zijspan. Er zullen een aantal stops gemaakt worden. Om 900 uur stappen we in/op. Na een poosje stoppen we bij een reuzenboom met daarbij een vijver met vissen klein en heel groot die aan de voeten sabbelen en knabbelen. Ondertussen worden er veel foto’s voor de boom gemaakt. Het is een echte toeristische trekpleister, waaromheen ook souveniers, eet- en drinktentjes staan. De volgende stop is bij een kerk uit 1858, een mooi gerestaureerd gebouw zowel van binnen als van buiten met eeuwenoude bomen rondom. De volgende stop is bij een waterval waarvoor we 135 hoge steile treden af moeten dalen. Éénmaal daar aangekomen is het een leuk gezicht: mensen op vlotten, aan lange slingertouwen, in verschillende bassins. En mensen zoals wij die er een ronde lopen over glibberige, bonkige rotsblokken en kleipaadjes. Weer biven aangekomen gaan we naar een snorkel plek om te horen dat de zee niet helder genoeg is om iets te zien. Dus gaan we ons bij een leuke lunchplek even opladen. Daarna brengen we nog een bezoek aan een mangrove bos, waar er hier veel van zijn. Er ontspringt daar ook een bron met glashelder water die uitstroomt in zee waarin een paar jongens aan het vissen zijn. De laatste stop is op een strand met fijn wit zand. Het is een geliefde plek waar vooral veel foto’s gemaakt worden. Dan zijn we al snel weer bij onze onderkomens. Het was een super toeristische dag en even wat anders dan fietsen. M’n lijf heeft zich prima gehouden. Om 2100 uur valt er een regenbui terwijl het de hele dag bloedheet is geweest.
  1. Filipijnen
  2. San Juan