San Juan, Philippines - Polarsteps
Vandaag nog een vrije dag. Er is een tocht over het eiland uitgezet over mooie onontgonnen gebieden ik kies ervoor om die over te slaan, hij gaat twee keer dwars over en het beginpunt is tevens het eindpunt. Vanuit het resort maak ik een zondagse fietstocht van een uur heen en een uur terug. Er zijn ook nog een paar huishoudelijke klusjes die afgehandeld moeten worden, zoals de was en de fiets schoonmaken. Door stof en grind kraakt de aandrijfriem. Daar is maar één remedie tegen: met water schoonmaken.
Op m’n fietstocht kom ik langs heel veel accomodaties van heel simpel tot luxe. Er is ook een glamping. Bij een leuk restaurant gebruik ik op gemak m’n lunch.
Na alle natte werkjes is het tijd om te relaxen met een biertje aan het zwembad/strand met ondergaande zon en hele mooie luchten. Dit is zo super genieten! Dit is dan wel bij het resort van de buren. Ook Wifi is hier net een stukje beter maar het blijft een drama.
Het avondeten gebruik ik samen met Marius en Hannie ook bij het restaurant van die zelfde buren, tijdens het eten wordt het inktzwart boven zee.
Filipijnen
San Juan