Mandaue City, Philippines - Polarsteps

Om 600 uur zitten we aan het ontbijt bij Jollibee een groot Fastfood Restaurant. Het regent en ziet er grauw uit. Na het eten stappen we, gekleed in regenjasjes, op de fiets om ons in de ochtendspits te mengen. Marius heeft de gps en gaat voorop, dan Hannie en ik rij achteraan, allemaal met licht op want door het sombere weer is het nog een tikkeltje schemerig. Het is de eerste keer dat we met regen vertrekken. Na een half uurtje is het droog, gaan de jasjes uit en constateren we dat het best goed gaat. Soms is er een brede vluchtstrook om op te rijden maar hij ontbreekt ook vaak. Halverwege maken we een koffie stop. Daarna wordt het steeds drukker en hoe verder we het centrum van Cebu stad naderen hoe erger het wordt. Er stoppen steeds van die busjes, op de meest onverwachte momenten, vaak vlak voor ons, om passagiers in- en uit te laten stappen, behalve stoppen moeten ze natuurlijk ook steeds weer wegrijden. Deze busjes moeten we goed in de gaten houden. Trouwens alle verkeer. We wurmen ons tussen alle vervoermiddelen door, steken een paar keer rechtover waar eigenlijk rechtsaf geslagen moet worden. Steeds gaat het goed. We zijn wel blij als we om 1100 uur bij het Henry hotel aankomen, de fietsen af kunnen spoelen, wat eten en drinken want we zijn te vroeg voor de kamers die worden om 1300 uur aan ons opgeleverd. Conclusie? De stad is enorm groot en het verkeer bijzonder druk, een taxi had ons vanwege files waar wij langs konden fietsen, zeker niet sneller naar onze bestemming vervoerd. Na een lekkere douche en m’n natte kleren uitgespoeld te hebben ga ik bij de buren een hele goeie koffie drinken. Een grote koffietent met meer personeel dan klanten.
  1. Filipijnen
  2. Mandaue City