Cathedral City, United States - Polarsteps
Vandaag wordt een "driving day", van Cathedral City naar Sedona, ca. 650 km.
Vorige week heeft het hier heel veel geregend en is er een brug ingestort op de I10 die maakt dat deze weg dicht is. We moeten de oude weg gebruiken en die is niet geschikt voor het vele verkeer dat via de Freeway rijdt. welke omweg gaan we maken om het probleem te omzeilen.
We gaan via de 62, 95 en I40. De 62 en 95 zijn doorgaande wegen van goed formaat waarop rijden leuk is en niet te hard gaat. Je komt door dorpen en steden waarbij je het echte Amerikaanse leven ziet. De 62 gaat op een gegeven moment van een 2-baans weg over in een enkelbaans weg. Dan staat er een bord "No services for THE next 100 Miles" ! Oeps. We gaan het buitengebied in met alleen maar woestenij, droogte en een lang asfalt lint voor ons met soms een bocht. Waarom deze er in zit is mij een raadsel, plek zat zou je zeggen.
Dit hebben we zo'n 130 mijl gereden totdat we in Needles aankwamen. Hier hebben we geluncht en getankt. Lunchen in de camper want buiten was het heet en een warme wind, niet echt een plek voor een gezellige lunch. We hebben er ongeveer 320 km opzitten van de bijna 700 die we te gaan hebben vandaag.
Nu gaan we verder op de I40. Hier mogen we zelfs 75 mijl rijden, dat schiet lekker op. Hier blijkt wel dat de motor het er zwaar mee heeft, vooral bij heuvel/bergen op. Veelvuldig terugschakelen en hoog in de toeren makendat hij veel geluid produceert, niet erg comfortabel. En dat voor een V10. Dit moet beter kunnen.
De laatste 26 mijl zijn op een lokale weg. Hierin is een daling van 7% opgenomen met veel haarspeldbochten. Dit met een automaat en een weg die met veel verkanting gemaakt is is niet fijn rijden.
Dan rijden we het dorp Sedona binnen. Een mooi dorp waar we zo zouden willen gaan lopen. Maar een camper parkeer je niet zomaar ergens dus deze optie vervalt. Ergens buiten het dorp gegeten en door naar het RV Camp.
De omgeving met de rode rotsen is geweldig, ondergaande zon erop, erg mooi.
WijnandtenElshof
Amerika 2015