Grand Canyon Village, United States - Polarsteps

Vanochtend tot half acht in bed gelegen, een record. Na het opstaan de koelkast aangevuld met water en appelsap vanuit ons opslagcompartiment en het ontbijt gereed gezet. Alles was verpakt en toch komen er kraaien op af, opletten dus. Tijdens het ontbijt zagen we 2 Elken lopen tussen d'r caravans. Bij het op pad gaan nog een volwassen mannelijke elk. Wat een gewei heeft deze zeg. Hij staat op een foto die niet hier bij zit. Aangekomen bij de fietsverhuur krijgen we een helm en een fiets en verteld hoe we veilig moeten fietsen. We worden een stuk gebracht met een bus, dan 8 km fietsen en weer terug met de bus. Er waren diverse stops waar van alles verteld werd over de Grand Canyon en hoe hier te overleven zonder de huidige voorzieningen. Leuk voor ons, Rick was minder enthousiast over alle info. Met het Engels dat hij geleerd heeft verstaat hij veel en praat ook met anderen. Het was wat bewolkt en een windje. Dat maakte het aangenaam te fietsen. Dit ging vooral bergaf . Na het fietsen nog een wandeling gemaakt van een uur . Dit was tussen 3 en 4. De wolken waren inmiddels weg en de zon volop aanwezig. Erg warm, over de 30 graden. Nu gaan we zo eten en ons voorbereiden op de dag van morgen. San en Rick gaan een helikoptervlucht maken boven de Canyon. Daarna naar Page, een kleine 200 km.
  1. WijnandtenElshof
  2. Amerika 2015