San Francisco, United States - Polarsteps
We kwamen gisteravond terug op de kamer en Rick zij "ik ga nog niet slapen, eerst nog een spelletje op de tablet". Zover is hij niet gekomen. Bij het voelen van zijn bed vielen zijn ogen gelijk dicht en viel in een diep slaap. Toen ik hem zojuist zag zag hij er nog vermoeid uit . Zal mij benieuwen hoe het gaat vandaag.
I did it. Vanuit het hotel naar Fort Point dat onder de Golden Gate ligt hardgelopen. Niet dwars door de stad want daar zijn de hoogteverschillen te groot voor maar via de route van tramlijn F. Vanuit Poststreet naar Marketstreet en die uitlopen naar de kust. Dan langs de pieren (oa Pier 39) via een fietspad, het strand naar de Golden Gate, Fort Point om precies te zijn. Waarom Fort Point en niet de Golden Gate zelf? Deze gaan we straks met z'n allen bedwingen op de fiets.
De totale gelopen afstand is 21,5 km, een halve marathon dus. Deze afstand had ik de laatste 2 maanden niet meer gelopen en het heeft een goed gevoel dat ik dit nog kan zonder me nou volledig op te voelen.
In het hotel aangekomen kwamen San en Rick net de trap af om te ontbijten. San had zich ongerust gemaakt terwijl ze wist dat ik weg was. Ik ben wat langer weggeweest omdat ik bij Fort Point genoten heb van het uitzicht en alles er rondom heen en voordat ik het hotel binnenging op Union Square ben gaan uitwaaien en uitzweten. Dit ligt "2 blocks" van ons hotel.
Nu douchen En dan met de familie op stap.
We wilden met lijn F de tram omdat de Cable Car weer een rij had zo lang als we hem nog niet gezien hadden. Op Marketstreet aangekomen is er een parade aan de gang. Wat onduidelijk voor ons waarvoor naar wel aardig. Helaas rijden er dan geen trams we moesten met de muni, ondergrondse tram. Zogezegd zo gedaan. Kost wel extra tijd. De bus waar we op moesten was overvol. Gelukkig maar een paar haltes. Een klein eindje lopen naar de fietsverhuur en van start.
In het eerste deel tot aan onderzijde brug was vlak op een helling na, goed te doen. We hebben bij First Point wat gegeten en gedronken en zijn binnen geweest. Daarna de klom naar de Golden Gate gemaakt. Steil maar in de kleinste versnelling goed te doen. Onderweg nog de nodige foto"s genomen en dan is het ment aangebroken Pm daadwerkelijk de Golden Gate op te gaan. Het leek erg winderig maar op de brug viel het wel mee. Waar een drukte en hoeveel mensen kunnen eigenlijk fietsen? Dan weer links dan weer rechts, stoppen midden op de fietsroute en nog veel meer onhebbelijkheden. Het is heel erg leuk om Samen met auto's over de brug te rijden.
Bij de 2de pyloon een foto gemaakt als bewijs dat we er geweest zijn en overheen gegaan zijn. Dan het stukje aan de andere kant naar Sausalito. Eerst steil naar beneden, dan weer omhoog en dan rustig omlaag naar de Ferry. Aan het einde van de opgaande helling gepauzeerd. Een drankje, hapje en genoten van de zon, zonder wind, heerlijk. Er komt een moment waarop je weer moet gaan fietsen.
Sausolito ziet er heel anders uit dan SF, veel groener en leuker en zo dicht bij SF.
Bij de Ferry aangekomen melden we ons want we hebben al tickets en willen alleen nog een afvaartijd. Dit wordt 6 uur, 1,5 uur wachten en koffie drinken. Dit is een richttijd.
Om kwart voor zeven vertrokken vanuit Sauselito. Het laden van de fietsen duurde ca. 20 minuten. Wij waren er als eerste in en gezien de wijze waarop de fietsen geladen zijn als laatste er weer af! Probleem ontstaat want de fietsenverhuur gaat om half acht dicht en dT gaan we niet meer redden. Wat nu? We zullen het zo ervaren.
We kwamen snel dichter bij de kust. Toe we aanlegden en de mense van het schip gingen mochten eerSt "zonder fiets" daarna de overige. Dit ging redelijk snel. Ook de fietsen oppakken en meenemen ging wonderbaarlijk snel, veel sneller dan het laden in ieder geval. Het was 3 voor half acht toen we op de pier stonden en konden gaan fietsen. Nu weten wij Hollanders wat fietsen is dus goed uitkijken en links lans auto"s, vooraan bij het stoplicht, deze negeren. Zo kun je nog veel meters afleggen.
Dee actie heeft ertoe geleid dat we om half acht bij de verhuur stonden. Yes, we made it.
Waar gaan weten? Spelbeeld leek ons wel wat. Een wachtrij waar wij niet op wilden wachten. Dan maar de Mac.
Wat betreft efficiëntie wordtdit op hem stukken na gehaald als je het vergelijkt met Europa. 1 half dove man achter de kassa en 1 persoon die de bestellingen klaar maakt. Dat eerste gast sneller dan het klaar maken van de bestelling dus al gauw ontstaat er een wachtrij.
Uiteindelijk dan toch ons eten gehad on een zak alsof we "take away " hadden!
Toen terug naar het hotel. Lange wachtrijen bij de Cable Car, is dus geen optie. Dan maar weer tram lijn F, al is deze ook zeer druk. Vanaf Powellstreet nog 2 haltes CableCar genomen
WijnandtenElshof
Amerika 2015