Airlie Beach, Australia - Polarsteps

2/4: Deze dag heb ik Rainbow beach verlaten om weer verder naar het noorden te reizen. Het beloofde een lange reis te worden, want de afstanden in Australië zijn echt extreem. Eerst heb ik de bus gepakt naar Harvey bay (zo'n 2.5 uur). Hier raakte ik aan de praat met iemand uit Israël en met hem heb ik leuke gesprekken gehad. Uiteindelijk vertrok de nachtbus richting Airlie Beach rond 21.30 en zo'n 12uur later kwamen we aan. 3/4: Na aankomst in Airlie beach heb ik gelijk kunnen inchecken in mijn hostel. Vervolgens heb ik de rest van de dag rustig aan gedaan (na een lange reis en weinig geslapen te hebben). 's Avonds leerde ik 4 mensen uit Zweden kennen waarmee ik die avond Goon heb gedronken in het hostel. 4/4 (Zaterdag): Deze dag stond er een boottour naar de Whitsunday eilanden op de planning. Om 08.45 vertrok de boot richting Whitehaven beach, dit is een fantastisch mooi strand in het Whitsunday NP. Hier heb ik gezwommen en wat rond gelopen. Ik heb onder andere een "Lemon Shark" en een pijlstaart rog gezien. Na een uurtje hier te hebben rond gehangen zijn we een wandeling door een bos gaan maken. Uiteindelijk eindigden wij op een uitzichtpunt met een top uitzicht over de Whitsundays. Hierna zijn we doorgevaren naar een mooie plek om te snorkelen. Het koraal was mooi en kleurrijk! Na zo'n 45 minuten snorkelen zijn we doorgevaren naar onze laatste stop. Dit was wederom een mooie locatie om te snorkelen. Hier zat zoveel vis! Tijdens het snorkelen zat er een enorme Napoleon vis onder mij! Na het snorkelen gingen we met de speed boot weer richting de kust. Het was echt een mooie tour! Eenmaal terug in Airlie Beach heb ik wat gerelaxed met de Zweedse lui in het hostel.
  1. Around the world!
  2. Airlie Beach