Cape Reinga, New Zealand - Polarsteps

16/04 (Donderdag): Deze dag stond de Cape Reinga tour op het programma. Onze eerste stop was het Puketi Kauri bos. Sommige "Kauri" bomen zijn bijna 1000 jaar oud en die bomen werden vroeger met name gebruikt voor de scheepsbouw. Na hier even te hebben rondgelopen zijn we doorgereden naar Taipa voor een koffie stop. Vervolgens zijn we met de bus over het 90 mile beach gereden richting Te Kapi. Met een mooie snelheid reden we dit stuk over het strand vlak naast de zee! Na een tijdje rijden kwamen we aan bij de hoogste zandduinen van NZ. Hier zijn we gaan sandboarden! De zandduinen waren mooi hoog en ook behoorlijk stijl, perfect om even naar beneden te glijden op een bord! Na een aantal keren sandboarden zijn we richting het noordelijkste puntje van NZ gegaan. De rit hier naar toe was echt fantastisch! Eenmaal aangekomen hebben we bij de vuurtoren rondgelopen. Het was echt een fascinerende omgeving, want op deze plek komen namelijk de Tasmanzee en de Pacifische Oceaan samen. Na hier te hebben rondgelopen zijn we terug richting Paihia gegaan. Onderweg hebben we nog ergens fish and chips gegeten. 's Avonds heb ik in de bar van het hostel nog wat biertjes gedronken met mensen die ik die dag heb leren kennen. 17/04 (Vrijdag): Deze morgen heb ik rond 10.00 uitgecheckt. We hadden tot 14.15 de tijd om wat te ondernemen. Daarom ben ik nog even op pad geweest met twee Engelse meiden. Met hun heb ik een wandeling gemaakt naar een uitzichtpunt (Opua bush walk). Vanaf hier hadden we een mooi uitzicht over de Bay of Islands. Na wat te hebben gerelaxed bij de haven zijn we terug gegaan naar het hostel om de bus richting Auckland te pakken. Uiteindelijk kwamen we rond 18.30 aan bij het hostel in Auckland. Hier heb ik ingecheckt en ben toen gelijk op pad gegaan om wat te eten. Na een lekkere pizza ben ik richting het hostel gegaan en heb ik gerelaxed op de kamer.
  1. Around the world!
  2. Cape Reinga