Hot Water Beach, New Zealand - Polarsteps

18/04 (Zaterdag): Deze morgen ben ik met de Kiwi Experience bus in zuidelijke richting vertrokken. Om 08.30 werden we vlak naast ons hostel opgehaald met Hot Water Beach als bestemming. Bij Hot Water Beach kun je gaten in het zand graven zodat er water vanuit de bodem naar boven komt. Doordat de bodemplaten hier veel minder dik zijn dan op andere plekken zit het grondwater hier dichterbij het lava in de grond. Hierdoor is het grondwater verwarmd tot een tempreatuur van zo'n 65 graden. Dit is natuurlijk uniek! Hierdoor kun je eigen spa creëren op het strand door gaten te graven. Het weer zat echter deze dag alleen ontzettend tegen, het regende namelijk echt ontzettend hard. Na een stop bij een winkelcentrum (om wat eten in te slaan) zijn we doorgereden naar ons hostel in Hot Water Beach. Hier kwamen we halverwege de middag aan. Na ingecheckt te hebben zijn we richting Cathedral Cove gegaan. Tijdens het begin van de wandeling was het nog droog, maar daarna begon het weer keihard te regenen. Nadeel was dat mn schoenen en jas helemaal doorweekt waren, maar dit heb ik met de föhn in het hostel weer opgelost. 's Avonds hebben we met z'n allen gegeten in de gemeenschappelijke kamer en hebben we gedronken. Ondanks het mindere weer hebben we er het beste van gemaakt! Al met al was het een gezellige avond!
  1. Around the world!
  2. Hot Water Beach