Rotorua, New Zealand - Polarsteps
20/04 (Maandag): Deze dag zijn we om 09.00 vanuit Waitomo vertrokken richting Rotorua. Onderweg zijn we gestopt bij Hobbinton, hier kan je een tour langs de filmset van Lord of the Rings en de Hobbit doen. Ik heb deze tour overgeslagen, maar het was wel een hele mooie omgeving! Vervolgens zijn we met de bus doorgereden naar Rotorua. Dit is een bijzonder plekje, omdat hier stoom uit de grond komt. Verder vind je hier kokende modderbaden en gijzers. Verder stinkt het op sommige plekken, dit komt door de "geothermal" activiteiten. Bij aankomst in Rotorua heb ik ingecheckt in het hostel. Daarna ben ik samen met een Duitser door een park gelopen waar het stoom uit de grond kwam. Dit komt doordat regenwater in de grond wordt opgewarmd (door de dunne aardkorst wordt het opgewarmd en zo ontstaat er stoom). Dat maakt Rotorua echt uniek! In de avond zijn we naar het Tamaki Maori dorp in het Tawa bos gegaan. Dit is een hoog aangeschreven plek om de Maori cultuur te ervaren. Het bestond uit een openingceremonie, culturele voorstellingen (met oa de "Hakka": wat het Nieuw Zeelandse rugby team doet voor een wedstrijd om de tegenstander te intimideren). Tot slot hadden we een onbeperkt buffet met heerlijk eten! Dat was ook een keer fijn na alle "standaard" maaltijden in een hostel.
21/04 (Dinsdag): Na een mooie avond in het Maori dorp vertroken we deze morgen vanuit Rotorua richting Taupo. Als eerste stop koos ik voor het Te Puia park. Dit is een park met gijzers, kokende modderbaden en een opvang voor kiwi's (vogelsoort). De gijzers waren bijzonder om te zien, omdat er vanuit het niets opeens zoveel water en stoom vanuit de grond kwam! Na rond te hebben gelopen in Te Puia zijn we verder gereden richting Taupo. Onderweg zijn we nog gestopt bij de Huka watervallen. Deze watervallen ontstaan uit de Waikato rivier, dit is zo'n 2 kilometer ten noorden van het Taupo meer. Dit meer is net zo groot als Singapore! Bij aankomst in Taupo heb ik ingecheckt en boodschappen gedaan. Vervolgens ben ik samen met een Nederlander naar het Taupo meer gegaan. Tot slot heb ik 's avonds rustig aan gedaan, dit omdat ik om 05.30 opgehaald zou worden voor de Tongariro Crossing tour. Dit is volgens kenners de beste dagwandeling in Nieuw Zeeland / de wereld.
Around the world!
Rotorua