Ngamatea, New Zealand - Polarsteps
23/04 (Donderdag): Deze dag stond de rit van Taupo naar River Valley op de planning. Onderweg zijn we gestopt in Turangi voor een Tongariro NP uitzichtpunt (wintersport gebied in NZ). Verder zijn we gestopt bij een mooie waterval voordat we door zijn gereden naar River Valley. Dit was een fantastisch mooie rit door een divers heuvelachtig landschap. Bij aankomst zaten we in de middle of nowhere in een lodge naast de rivier. Hier zijn we gaan zwemmen, maar het was echt ontzettend koud na een tijdje in dat bergwater. Daarom ben daarna ik samen met 4 anderen in een jaccuzzi gegaan. Terwijl we in deze jaccuzzi zaten begon het ondertussen donker te worden en hadden we al een mooi uitzicht op de heldere sterren. Daarna heb ik gekookt en tot slot gekaart in de bar.
24/04 (Vrijdag): Deze morgen heb ik vroeg uitgecheckt. Daarna heb ik samen met een Duitser een wandeling langs de rivier gemaakt. We moesten eerst in een kabelbaantje de rivier oversteken en zijn vervolgens langs de rivier omhoog gelopen naar een bos. Tijdens deze wandeling hadden we een mooi uitzicht over de rivier en de watervallen. Het was heerlijk om even in de middle of nowhere te zitten en te genieten van de mooie natuur! Eenmaal aangekomen in het bos konden we niet meer wandelen in verband met een jachtgebied. Daarom zijn we maar weer terug gegaan naar het hostel en hebben daar gerelaxed en gewacht op onze bus naar Wellington. Uiteindelijk vertrokken we rond 13.30 en zo'n 5 uurtjes later kwamen we aan in de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Daar heb ik ingecheckt in het hostel en ben toen gelijk op pad gegaan om de buurt te verkennen. Na een korte wandeling ben ik richting de bar van het hostel gegaan. Hier heb ik nog een biertje gedronken met de Kiwi Experience groep.
Around the world!
Ngamatea