Wellington, New Zealand - Polarsteps
06/05 (Woensdag): Deze morgen vertrokken we om 09.00 vanuit Kairkoura richting Picton. De route hier naar toe was wederom weer fantastisch! Het Nieuw Zeelandse landschap blijft indrukwekkend! Na een mooie rit langs de oostkust van het Zuidereiland kwamen we rond 12.00 aan in Picton. Uiteindelijk vertrok hier om 13.15 de boot richting Welligton (Noordereiland). De zee was dit keer iets heftiger, maar na zo'n 3.5 kwamen we veilig in Wellington aan. Bij aankomst in het hostel trof ik Hayden (oud collega van Wagamama: een voormalig restaurant in Groningen). Hayden komt uit Wellington, oftewel hij kon mij mooi zijn stad laten zien. Na wat biertjes in de kroeg heb ik besloten om een binnenlandse vlucht van Wellington naar Auckland te boeken (dit betekende meer quality time in Wellington en niet 2 dagen in de bus zitten). Vervolgens zijn we naar andere kroegen gegaan en hebben we een topavond gehad!
07/05 (Donderdag): Na een topavond kwam Hayden mij deze dag om 10.00 ophalen bij mijn hostel. We zijn vervolgens naar zijn huis gegaan en hebben daar tot begin van de middag gerelaxed. Daarna zijn we Wellington ingegaan en hebben in een mooie bar bij de haven biertjes gedronken. Uiteindelijk zijn we doorgegaan met pilsen. Het was wederom weer een topavond!
Around the world!
Wellington