Singapore, Singapore - Polarsteps
08/03 (zondag): Deze dag heb ik om 09.30 de bus richting Singapore gepakt. Na zo'n 6 uurtjes kwam de bus in het centrum aan. Het was relaxed dat mijn hostel op loopafstand zat, dus kon ik mijn spullen snel kwijt. 's Avonds ben ik mooi door het levendige en schone centrum gelopen. De combinatie van de groene parken en de skyline van Singapore is echt uniek! Uiteindelijk heb ik lekker gegeten in een lokaal restaurantje. Daarna heb ik 's avonds met een gast uit Slowakije nog wat in het hostel gedronken.
09/03 (maandag): Ook deze dag ben ik redelijk vroeg op pad gegaan om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien. Om 09.00 vertrok ik uit het hostel richting de Marina Bay. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Singapore. Daarnaast zit hier een stukje van het F1 circuit van Singapore. Zo liep ik bijvoorbeeld over het gebied waar normaal gesproken de pitsstraat is tijdens de F1. Na hier wat rondgelopen te hebben ben ik een winkelcentrum ingegaan om even het sfeertje te proeven. Vervolgens ben ik naar Gardens of the Bay gegaan, dit is een heel mooi park waar je heerlijk relaxed door allemaal verschillende tuinen kan lopen. Daarna ben ik doorgelopen naar Chinatown en op de route hier naar toe liep ik door het zakelijke district. Alle grote bedrijven zitten in Singapore en je merkt dat het extreem Westers is. Eenmaal in Chinatown aangekomen heb ik wat rond gelopen over de marktjes en heb daarnaast nog een traditioneel tempeltje bezocht. Ik heb daarna besloten om even te gaan relaxen in het hostel aangezien het zo drukkend warm was. Na wat gerelaxt te hebben ben ik naar de wijk Little India gegaan. Ook hier hing weer een uniek sfeertje! 's Avonds heb ik wat gegeten en trof ik iemand die ik in Kuala Lumpur heb leren kennen. Hij woont en werkt in Singapore en met hem heb ik wat gedronken bij de Marina Bay met een fantastisch uitzicht op de skyline van Singapore.
10/03 (dinsdag): Na lekker uitgeslapen te hebben was het tijd om uit te checken. Dezelfde avond stond mijn vlucht naar Australië op de planning. Dus ik had gelukkig nog wat tijd over gedurende de dag. Daarom ben ik eerst heerlijk wezen lunchen om de hoek (heerlijke kip tandoori). Het was echt heel drukkend warm buiten, vandaar dat ik daarna in het hostel gerelaxt heb naast de airco. Aan het einde van de middag heb ik de metro naar het vliegveld genomen. Het vliegveld van Singapore is ontzettend groot, dus heb me prima vermaakt. Ik heb hier lekker Playstation 4 gespeeld en binnen no time was het tijd om mijn korte vlucht (ca. 40 min) naar Kuala Lumpur te boarden. Vanaf daar vloog ik vrijwel direct door naar Melbourne. Op deze vlucht (ca. 7,5 uur) had ik 4 stoelen voor mijzelf, dus kon mooi languit op 12 km hoogte de nacht doorbrengen.
Around the world!
Singapore