Melbourne, Australia - Polarsteps

11/03 (woensdag): Wat heb ik deze nacht heerlijk geslapen in het vliegtuig! Voor m'n gevoel had ik maar 2 uurtjes gevlogen toen we om 10:15 lokale tijd geland waren in Australië. Eenmaal op het vliegveld bleek er een dikke rij voor de douane, dus zat er niks anders op dan braaf te wachten. Wat gelijk opviel waren de relaxte en vriendelijke Australiërs. "G'day mate and welcome to Australia" zeiden ze bij de douane. Eenmaal bij de bagageband was mijn backpack er nog niet, dit kwam omdat deze nog in Kuala Lumpur was. Gelukkig had ik een korte broek en slippers in mijn handbagage, dus viel het allemaal mee. Mijn backpack is de volgende dag alsnog in het hostel bezorgd. Vanaf het vliegveld heb ik de bus naar het centrum van Melbourne gepakt. Eenmaal daar heb ik ingecheckt en ben gelijk daarna een wandeling door de stad gaan maken. Zo ben ik onder andere langs het central business district, Flinderstreet (met een mooi treinstation) en het Federation square (centraal plein) gelopen. 's Avonds had het hostel een gratis diner verzorgd. Hier heb ik twee mensen uit Frankrijk leren kennen. Met hun ben ik naar de wijk Fitzroy geweest. Dit was een mooie wijk met heel veel restaurantjes en bars. Hier hebben we op het dak van een bar (Naked for Satan) een biertje gedronken. Het was echt op en top genieten! 12/03 (donderdag): Na een ontbijt in het hostel ben ik op pad gegaan. Ik ben begonnen met een wandeling naar Albert Park (hier zou de F1 van Melbourne enkele dagen later zijn). Er was nog niet zoveel gaande deze ochtend, maar het was leuk om alvast het sfeertje te proeven. Hierna ben ik doorgelopen naar de wijk St Kilda. Dit is een wijk aan zee met een mooi strand en vele leuke restaurants en winkels. Na hier lekker langs het strand gelopen te hebben heb ik de tram terug naar het centrum gepakt. Hier heb ik in een openbaar park naar de WK cricket wedstrijd (WK wordt georganiseerd in Australië en Nieuw Zeeland) tussen Zuid-Afrika en Pakistan gekeken. Het was heerlijk om even languit in het gras te liggen en om ondertussen de wedstrijd te kijken en een tijdschrift te lezen in de zon. Ook liep ik langs wat tentjes die de F1 teams promoten, hierbij had ik natuurlijk speciale aandacht voor het team van Red Bull (als toekomstig werkgever). Hierna ben ik naar de supermarkt gegaan om even wat eten te kopen. Eenmaal terug in het hostel was mijn backpack er gelukkig weer, dus kon me eindelijk weer eens even opfrissen. Daarna heb ik gekookt en lekker gerelaxt met de mensen in het hostel. 13/03 (vrijdag): Om 07:30 werd ik deze dag opgepikt voor een tour langs de Great Ocean Road. De eerste stop van deze tour was in een populair surfstadje waar we thee en koekjes kregen (Apollo Bay). Hierna zijn we doorgereden naar de dorpjes Lorne en Anglesea, dit zijn ook heerlijke plekjes aan de Great Ocean Road. Vervolgens stopte de chauffeur bij Kennet River, hier waren onder andere wilde koala's en allemaal kleurrijke vogels. De gids had ons wat koekjes gegeven om de vogels te voeren. En ja hoor, binnen no time had ik 2 vogels op m'n schouders! Na wat geluncht te hebben zijn we doorgereden naar Otway rainforrest, hier hebben we een wandeling gemaakt door een mooi stukje regenwoud. Daarna zijn we richting het Port Campbell Nationaal Park gereden, hier hebben de 12 Apostles bekeken. Tot slot hebben we een wandeling langs het strand van Loch Ard Gorge gemaakt, dit was ook fantastisch mooi! Na zo'n 600 km te hebben afgelegd kwam ik om 22.00 terug in het hostel. Hier heb ik toen nog even gerelaxt en nagenoten van deze fantastische dag! 14/03 (zaterdag): Na een lekker ontbijt ben ik richting de Victoria markt gegaan. Hier hing een leuke sfeer en heb daar even rondgelopen. Ik heb daar toen ook gelijk maar even eten gekocht voor in het hostel. In de middag heb ik Anne getroffen (met wie ik gestudeerd heb; zij woont/werkt op dit moment in Melbourne). Na gezellig bijgekletst te hebben ben ik naar een openbaar scherm gegaan om de kwalificatie van de Formule 1 te kijken. Dit was zo relaxed! Leker languit liggen in het zonnetje naast het water in het hartje centrum van Melbourne met uitzicht op een groot scherm. 's Avonds heb ik gekookt en bier gedronken met wat mensen in het hostel. 15/03 (zondag): De dag begon met een lekker uitgebreid ontbijt in het hostel. Daarna ben ik om 10:00 samen met iemand uit Nieuw Zeeland richting Albert Park gegaan voor de Formule 1 van Australië. We waren mooi op tijd om het circuit te verkennen. Toen zag ik een ingang waar de coureurs aan zouden komen. Dit gebied was eigenlijk alleen voor mensen met een "corporate ticket". Dus ik dacht, toch maar even proberen om een plekje bij deze ingang te vinden. Binnen no time stond ik op een superplek en zag ik veel coureurs aankomen op het circuit. Zo stond de uiteindelijke winnaar Lewis Hamilton op 1 meter afstand en heb ik een foto samen met Max Verstappen voor zijn F1 debuut. Na zo'n mooi begin van de F1 dag heb ik samen met die jongen uit Nieuw Zeeland mooie plekken gezocht (180 graden zicht op 2 bochten: actie dus!). Tijdens de race zijn we wezen rondlopen en hebben we de race vanaf verschillende plekken bekeken. Na de race zijn we snel het circuit opgegaan en hadden we uitzicht op de prijsuitreiking en de hele pitsstraat. Vervolgens zijn we richting het hostel gegaan. In de avond hebben we bier gedronken in het hostel om na te genieten van die fantastische F1 ervaring! 16/03 (maandag): Deze dag checkte ik 's ochtends uit in het hostel. Vervolgens heb ik ontbijt gehad en heb wat kleren gewassen. Daarna ben ik even op pad geweest en heb nog even een rondje door Melbourne gelopen. Ik ben onder andere in de Eureka toren geweest (zo'n 300 meter hoog), vanaf hier hier had ik een fantastisch uitzicht over Melbourne! Uiteindelijk heb ik de rest van de dag gerelaxt in het hostel tot dat ik om 22:00 de bus naar Sydney pakte.
  1. Around the world!
  2. Melbourne