Sydney, Australia - Polarsteps

17/03 (dinsdag): Deze dag ben ik in rond 10:15 in de ochtend in Sydney aangekomen. Mijn hostel lag praktisch naast het centraal station, dus heb gelijk maar even ingecheckt. Na wat gerelaxt te hebben in het hostel ben ik richting Circular Quay (haven) gelopen. Hier heb ik op de trappen naast het Opera House gerelaxt. Hierna heb ik boodschappen gedaan en ben ik richting het hostel gelopen. Eenmaal in het hostel heb ik even een powernap gedaan (nadat ik een nacht praktisch niet geslapen had). Na deze powernap heb ik gekookt en diezelfde avond trof ik een Nederlander die ik in Kuala Lumpur heb leren kennen. Het was deze dag St. Patrick's Day en dat wordt in Australië groots gevierd. Dat was voor ons een geldige reden om te gaan stappen! Na wat bier te hebben ingeslagen zaten we op het dakterras van die Nederlander zijn hostel. Vanaf hier hadden we een fantastisch uitzicht over Sydney. Hier hebben we ingedronken voordat een bus ons heeft opgepikt. Deze bus bracht ons richting King's Cross. Dit is het uitgaansgebied van Sydney en hier zijn we vervolgens mooi op stap geweest! 18/03 (woensdag): Na een mooi avondje stappen heb ik eerst lekker uitgeslapen. Vervolgens heb ik ontbijt gehad en ben ik samen met die Nederlander naar Bondi Beach gegaan. Hier hebben we gerelaxt, gezwommen en een wandeling gemaakt van Bondi Beach naar Clovelly Beach. Dit was echt een fantastische wandeling! Daarna zijn we richting die Nederlander zijn hostel gegaan en hebben we daar op het dakterras gegeten. 's Avonds hebben we een film gekeken en daarna ben ik richting mijn eigen hostel gegaan. 19/03 (donderdag): Deze dag stond de Blue Mountains tour op het programma. Dit is een Nationaal Park naast Sydney. De eerste stop was een mooi uitzichtpunt (Lincoln's Rock), vanaf hier hadden we een fantastisch uitzicht over de Blue Mountains. Vervolgens zijn we doorgereden voor een lunch naar Garden village. Na te hebben gegeten zijn we doorgereden naar Katoomba, hier hebben we een wandeling gemaakt door de bossen. Onderweg waren er fantastische uitzichtpunten met onder andere zicht op de Blue Mountains, watervalen en de "Three Sisters" rotsen. Na deze mooie wandeling zijn we weer richting Sydney gegaan. Onderweg stopte onze gids nog bij wat originele Aboriginal tekeningen. Verder zijn we via het Olympisch park (Olympische Spelen 2000) naar de haven gegaan. Vanaf hier hadden we een rondvaart over de Parramatta rivier naar de haven van Sydney (Circular Quay). Uiteindelijk eindigden we met een zonsondergang bij het Opera House en de Harbour Bridge. Dat was een fantastisch einde van de tour! Uiteindelijk heb ik 's avonds nog wat door het centrum gelopen en heb ik daarna nog wat in het hostel gerelaxt. 20/03 (vrijdag): Deze ochtend was er een stadswandeling georganiseerd vanuit het hostel. Hier leerde ik iemand uit België kennen en met hem ben ik deze dag mooi opgetrokken. De tour ging door het centrum naar de botanische tuinen. Vanuit hier zijn we verder gelopen naar Circular Quay (haven). Vanaf hier hadden we een mooi uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge. Vervolgens ben ik met die Belg naar het hostel gegaan om te lunchen en wat te relaxen. Na hier wat rond te hebben gehangen hebben we de bus naar het centrum gepakt en hebben we een wandeling over de Harbour Bridge gemaakt. Ook hebben we mooi door de haven gelopen en lekker genoten van deze vette stad! 's Avonds in het hostel hebben we samen gegeten en Goon gedronken (goedkope wijn dat populair onder de backpackers is). 21/03 (zaterdag): Deze dag heb ik eerst lekker uitgeslapen. De vele indrukken door zo'n strak reisschema is soms best vermoeiend. Daarom was het heerlijk om even rustig aan te doen. Na het ontbijt ben ik even op pad gegaan om wat tours langs de oostkust vast te leggen. Achteraf is dit maar goed ook, want alles was praktisch al volgeboekt. Na de tours te hebben vast gelegd heb ik gelijk de buspassen en hostels geregeld. In de middag ben ik richting de haven gegaan om even relaxed een boekje te lezen in de haven met een mooi uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera House. 's Avonds heb ik gekookt en Goon gedronken met de mensen uit het hostel. 22/03 (zondag): Na te hebben uitgecheckt heb ik even gerelaxt in het hostel. Daarna ben ik richting het centrum gegaan en heb ik een rondje gelopen door de botanische tuin van Sydney. Wat een mooi park en wat een relaxte sfeer! Hier heb ik in het gras een boek gelezen met een uitzicht op de haven van Sydney. 's Avonds in het hostel heb ik gekookt en nog wat gerelaxt met de mensen die ik had leren kennen. Uiteindelijk vertrok om 23.00 mijn bus richting Coffs Harbour.
  1. Around the world!
  2. Sydney