Vianden, Luxembourg - Polarsteps
Kasteel Vianden
De volgende dag zijn we gaan kijken naar het sprookjesachtige kasteel Vianden in het noorden van het land. Het kasteel is sinds de 11e eeuw voortdurend uitgebreid, maar raakte in de 19e eeuw in verval. Tegen het einde van de 20e eeuw werd het staatseigendom en werd het uitgebreid gerestaureerd. Tegenwoordig is het kasteel een van de belangrijkste monumenten van Europa.
Vanaf een grote parkeerplaats kun je met een stoeltjeslift de rivier over tot vlakbij het kasteel. Van daaruit bereikt u het kasteel in ongeveer tien minuten. We hebben een audio-tour gedaan waar we erg van genoten. We waren vooral gefascineerd door de grootte van het gebouw en de connectie met het Nederlandse koningshuis. Het kasteel is zeker een bezoek waard. 😉
Burg Vianden
Am Tag darauf haben wir uns die märchenhafte Burg Vianden im Norden des Landes angesehen. Die Burg wurde seit dem 11. Jahrhundert immer weiter ausgebaut, geriet jedoch im 19. Jahrhundert in Zerfall. Gegen Ende des 20. Jahrhunderts ging sie in den Besitz des Staates über und wurde umfassend restauriert. Heute zählt die Burg zu einem der bedeutendsten Baudenkmälern Europas.
Von einem großen Parkplatz aus kann man mit einem Sessellift über den Fluss nach oben bis in die Nähe der Burg fahren. Von dort aus ist man in ca. zehn Minuten bei der Burg. Wir haben eine Tour mit Audioguide gemacht, die uns sehr gefallen hat. Vor allem die Größe des Gebäudes und die Verbindung zum niederländischen Königshaus haben uns fasziniert. Die Burg ist auf jeden Fall einen Besuch wert.
hympi
Europe tour