El Porvenir, Panama - Polarsteps
Ondertussen zijn wij echte buskenners geworden. In Panama mogen bussen zo hard als ze willen. Een inhaalverbod is op bussen niet van toepassing. De bussen vertrekken vol. Zijn ze nog niet vol dan rijden ze nog een rondje door de plaats om mensen op te pikken. Als je uit of in wilt stappen onderweg dan kan dat op elke willekeurige plek langs de route. Heb je je uitstapplaats gemist (wij dus) dan is dat geen probleem. Je rijdt mee tot het eindpunt en daarna rijden ze zelfs om om je voor je reisdoel af te zetten. Een blaastest tijdens carnaval om 10.30 uur hoeft natuurlijk een buschauffeur niet te doen.
De muggen (met name chitras; zo klein dat je ze nauwelijks ziet) plaatsen ons wel voor verrassingen. Eerst werd alleen Loes gestoken. Ze heeft ze nu overal. In haar nek onder haar haar en de laatste aanwinst op haar wang. Bij het tellen zijn we bij 30 gestot. Ze jeuken enorm en laten blaasjes achter. Lex werd af en toe gebeten maar geen jeuk. Sinds gisteren, nu we in een ander gebied zijn, jeuken ze bij hem ook.
Panama
El Porvenir