Pokhara, Nepal - Polarsteps

Afgelopen tijd ben ik veel aan het werk geweest (6 dagen in de week). De examens zijn vandaag van start gegaan en daarvoor moesten de nodige voorbereidingen voor worden getroffen. Verder ben ik bezig met het creeren van een crealab, op de bovenste etage van het schoolgebouw. Hier stond een leeg klaslokaal die nog geen bestemming had. Ik heb hiervoor een plan gemaakt en samen met de directeur hierover een besluit genomen. Het crealab gaat na de vakantie (10 november) in gebruik! Ontzettend leuk natuurlijk om dan het papieren plan te zien uitgroeien tot een werkelijk klaslokaal waar straks kinderen aan de slag gaan. Hiervoor moest nog wel het een het ander geregeld worden. Zo is er iemand 12 tafels aan het maken,wordt er een nieuwe vloer gelegd en iemand heeft alle materialen gekocht (verf, kwasten, klei etc.). Leuk dat iedereen ermee bezig is en enthousiast wordt. Ik heb al wel wat lesgegeven in dit lokaal, maar nog niet met alle materialen en goede tafels, dat zal na de vakantie gaan gebeuren. Ik heb 1 leerkracht die ik meeneem in alle beslissingen en begeleid om deze lessen te geven. Verder begeleid ik leraren in het ontwikkelen van pedagogische vaardigheden. Dit doe ik in kleine groepjes en tot nu toe lijkt het te werken, hopelijk blijft dat zich voortzetten. Verder heb ik weer mooie ontmoetingen gehad, bij veel collega’s thuis uitgenodigd geweest en veel wandelingen gemaakt. Gisteren heb ik met collega’s een gezelige picknick gehad op een mooi plekje vlakbij school. Het regenseizoen zit er nu op, daardoor zie ik de echte bergen steeds vaker en blijft het mooi weer voor een wandeling. Ik ben er ook achter gekomen dat Nepalese veel bijgeloven hebben. Zo heb ik hier ook geleerd dat kaas kan worden gezien als groente, dat je van ’s avonds douche koorts krijgt en je vooral geen yoghurt moet eten als je keelpijn hebt. Naja, ik leer een hoop. Evelien (de collega die met mij mee is gegaan vanuit Nederland) die heeft besloten naar huis te gaan, dus woon ik straks alleen. Uiteraard zal ik haar missen en zal het stil worden in huis, maar ik blijf genieten. De vakantie begint dichterbij te komen dus tel ik de dagen af dat ik Wilfred ga opzoeken in Iran! Ik heb aardig wat foto's toegevoegd van mooie herinneringen van hier.
  1. sowiontheroad
  2. Sonja in Nepal 2018