Australië
Fraser Island
Fraser Island, Australia - Polarsteps
Big day ahead! Lang twijfelden we over Fraser Island. Een absolute must do, maar met jonge kinderen een uitdaging. Met name vanwege de bumpy roads die alleen met 4x4 begaanbaar zijn en je kinderen dan alle kanten opstuiteren.
We kozen er voor om toch te gaan. Huurden een eigen 4x4 Toyota Land Cruiser ( jongensdroom van Sebas) en gingen ervoor.
Even wennen dat rijden, maar al gauw heeft Sebas de smaak te pakken over al die bos-zand-paadjes. En de meiden? Hoe hobbeliger het wordt, hoe dieper ze slapen.
Fraser Island (K’gari) is het grootste zand eiland ter wereld. Met soms enorme stranden, waar ongedefinieerde 80km wegen over gaan. Gewoon dus crossen over het strand.
We bezoeken natuurlijk Lake McKenzie. Zo helder water heb je nog nooit gezien, en het smaakt naar een duur flesje mineraal water. Zo zoet. Het water wordt gefilterd door het super fijne zand en de mangrove bossen.
Daarna reden we door het een bekend scheepswrak om vervolgens lekker in opblaasbanden af te drijven van de Eli Creek. Ik echt een unieke ervaring.
Helaas werd er wel wat tijd geroofd door dat het ons lukte de meest onverwoestbare auto ter wereld (Toyota Land Cruiser) met motor problemen stil te zetten nadat we door een beek gereden zijn. Gelukkig werd het euvel verholpen door een automonteur die toevallig is de buurt was.
Één van de hoogte punten wel van onze trip en een vervulde jongensdroom van Sebas.
Australia