1. Roadtrip Noorwegen
  2. TrollTunga

Odda, Norway - Polarsteps

Vandaag stond TrollTunga op het programma, vrij vertaald als 'de tong van de troll'. Op de eerste foto zie je waarom. Die foto is echter niet door ons gemaakt, omdat we niet zijn geweest. Het begon al dat we relatief laat op pad gingen: 11 uur. Reden was dat de bergrit er naar toe 1 uur zou zijn en we daarna meteen een camping zouden opzoeken. Uit alles bleek dat je er met de auto kon komen...niet dus. We werden al snel naar een parkeerterrein geleid. Vandaar konden we met een shuttlebus naar een hogergelegen parkeerterrein worden gebracht. Dan zouden we nog tussen de 5 en 6 uur enkele reis moeten wandelen, zo'n 800 meter hoogteverschil! Wat! Dat is dus een totale wandeltijd van 12 uur! En het was al bijna 12 uur in de middag! Kortom...dat ging hem niet worden. Dan maar wat verder doorrijden richting Bergen. We zaten aan de grootste uitloper van de Hardangerfjord en besloten dan maar om de wat langere maar mooiere route langs het hele fjord te rijden hetgeen inderdaad wederom schitterend was! Ook heel apart en nooit eerder gezien: een rotonde midden in een tunnel van 7 km!

Norway