Roadtrip Noorwegen
Geiranger
Stranda, Norway - Polarsteps
We zijn op ons verste punt aangekomen. Verder gaan we niet. De weersverwachting voor hier zijn de komende 2 dagen redelijk goed, dus zolang blijven we hier ook. Mooi plekje op een camping aan het water en met zicht op, hoe kan het ook anders, een waterval! Hetzelfde enorme cruiseschip dat in Flåm lag aangemeerd, ligt nu hier. Het is dus vanuit de Aurlandsfjord via zee naar hier gekomen.
Wij zijn over land gegaan over een, zoals reeds gemeld, schitterende route die eindigde in de Trollstiger: een beruchte smalle weg vol haarspeldbochten.
Geiranger zelf is een heel klein plaatsje met eigenlijk alleen toerisme. Het zit aan het beginpunt van één van de uitlopers van het Storfjord.
We hebben het de eerste dag heel rustig aan gedaan: stoelen naar buiten en zitten. Wel even de boot besproken.
De volgende dag langzaam opgestart. De weersvoorspelling had het gelukkig gied voor deze dag. Vroeg in de middsg langs de enorme waterval naar boven gelopen en daar even wat gedronken en gegeten.
Daarna een fraaie boottocht van zo'n 90 minuten gemaakt door de uitloper van het fjord, langs de beroemde zeven zusters watervallen. Daarvan bleken er wel 6 te slapen 😀.
De volgende dag zou het ook mooi weer zijn, maar dat bleek niet echt het geval te zijn, dus toch maar vertrokken, op zoek naar beter weer...
Norway