Roadtrip Noorwegen
Varberg
Varberg, Sweden - Polarsteps
Göteborg: je raad het al, nog steeds regen.
Inmiddels hadden we gezien dat de weersvoorspelling voor gebieden in Denemarken van maandag tot en met woensdag redelijk goed was, dus hup: gas erop en doorkachelen!
Echter, een uurtje na Göteborg knapte het weer enorm op. De temperatuur vloog omhoog naar een comfortabele 22° en de zon kwam zowaar te voorschijn. Omdat we vlak aan de kust zaten meteen gezocht op campings aan zee. Nou, die waren er plenty! Resultaat is een prachtig plekje in de zon, meteen aan zee en strand. Wel een beetje winderig, maar dat mag de pret niet drukken 😀.
Dat is het voordeel van een camper: je kunt ter plekke je plannen volledig omgooien! En daarover gesproken.. we zaten op een terrasje aan het water wat te drinken toen een StenaLine ferry voorbij kwam. Nieuwsgierig geworden en dus even checken waar die heen ging. Naar Grenaa in Denemarken. Voor de grap eens gekeken wat dat voor ons zou kosten. Wat bleek? Evenveel als de tol over 'the Bridge' tussen Malmö en Kopenhagen. Toen even gekeken of er plek was. Ja hoor, de volgende dag in de avond. Ter plekke met de mobiel geboekt 😀.
De volgende dag nog genoten van een zonnige (maar winderige) dag. Beetje gezonned, beetje gefietst, beetje het stadje bekeken.
Ik schrijf dit terwijl we net aan boord zijn gegaan. Straks zijn we weer in Denemarken, maar dan wel veel hoger dan Kopenhagen. Daar zijn ook fjorden (maar hele lage), daar zijn ook stranden en daar is ook de zon (zeggen ze..)
PS. Wat trouwens wel grappig is dat je overal in Scandinavië met je pinpas kunt betalen. Exht overal! We hadden cash meegenomen maar hadden moeite het kwijt te raken. Er waren zelfs plekken waar cash niet eens meer werd geaccepteerd!
Sweden