Friso en Linsey .
Zuid-Oost Azië
Pai
Pai, Thailand - Polarsteps
Op 17 augustus zijn we in het relaxte Pai aanbeland. We kwamen er al vrij snel achter dat er weinig tot geen taxi's rijden in het bergdorpje. Daarom hebben we scooters gehuurd om de prachtige watervallen en Pai Canyon te bezoeken.
Voordat we de scooters meekregen werd ons gevraagd of we al eerder hadden gereden in Thailand. Eerlijk als dat Lins is zei ze natuurlijk nee. Dat betekende dus scooterles, shit... Lins werd als eerste meegenomen achterop de scooter naar onbekende bestemming om te oefenen. Echter lag het oefenterrein achter een gigantische modderpoel verscholen. Waar Friso's instructeur rechtsomkeert maakte, besloot Lins haar instructrice er doorheen te gaan. Heen met wat kleine spetters op de benen erdoorheen gekomen. Terug koos ze een anders route waardoor Lins en haar instructrice vast kwamen te zitten. Dit betekende lopen tot je knieën in de modder. Friso's rijexamen ging hem een stuk gemakkelijker af. Teruggekomen bij de scooterverhuur en geen seconde te hebben gereden vroeg de instructeur: "Can you drive?". Nadat Friso instemmend knikte is de beste man vervolgens weer naar binnengelopen voordat hij de scooter wist te starten. Nadat ook Lins haar scooter met behulp van vijf andere mannen uit het drijfzand getrokken was, zijn we beiden met vlag en wimpel geslaagd!
Het toeren was ons die dag zo goed bevallen dat we hier de volgende dag vervolg aan gaven door met de scooter een tocht van twee uur te maken richting de Lod Cave. Een prachtige tocht door de bergen van Noord-Thailand die meer indruk maakte dan de grot zelf. Helaas konden we er vanwege het regenseizoen namelijk maar één van de drie grotten bezoeken.
De laatste dagen zijn we veel onderweg geweest omdat we hebben besloten de reis om te draaien en richting Jakarta te vliegen. De volgende update krijgen jullie dus vanuit Indonesië!
Bye byeeeeee.
Thailand