1. Friso en Linsey .
  2. Zuid-Oost Azië
  3. Kuta, Lombok

Lombok Tengah, Indonesia - Polarsteps

Met de "public boat" zijn we in een half uur overgevaren naar Lombok. Vanaf hier was het nog ruim twee uur met de auto naar de plek waar we zouden verblijven; Kuta. Onderweg kwamen we veel apen tegen. De driver vroeg nog of hij moest stoppen om dichtbij foto's te maken, maar bangerik Lins wilde daar niks van weten. De naweeën van de aardbevingen van afgelopen jaar waren nog goed zichtbaar. Gelukkig zagen we dat ze overal druk bezig waren om alles weer op te bouwen. Fijn! Zoals gewoonlijk hebben we weer een scooter gehuurd. Dit kon we voor een leuk prijsje bij onze homestay. We hebben veel kilometers gereden met onze gloednieuwe scooter die maar 44.4 km op de teller had. De vele stranden en de mooie omgeving hebben ervoor gezorgd dat we de scooter afleverden met ruim 250 km op de teller. Bij één van de vele stranden hebben we een surfles genomen. Na een korte instructie op het strand gingen we het water in met onze instructeur en zijn stagiair. Lins stond natuurlijk weer op de aller allereerste golf als een befaamd surfster. Friso had er een half uurtje langer voor nodig om te blijven staan, maar ook die kreeg de smaak te pakken. Een paar dagen later hebben we planken gehuurd om zelf de golven te trotseren. Dit lukte redelijk goed tot Friso Lins haar tengere lichaampje doormidden boorde met zijn surfplank. Geen ruzie, maar we moesten wel een time-out nemen die tot op dit moment nog steeds gaande is. We hebben ook ontdekt hoe je gemakkelijk een zwerfhond kan adopteren. Stap 1 - zoek een hond (of wordt gevonden. Is makkelijker) Stap 2 - geef eten Stap 3 - aai de hond Gefeliciteerd, je hebt een zwerfhond geadopteerd! Het schatje wilde ons niet meer verlaten en liep tot aan de scooter met ons mee. Na een aai en een zwaai hebben we het helaas toch (met een vol buikje!) achter moeten laten. In eerste instantie hadden we bij onze homestay voor één nacht geboekt, maar voordat we het wisten zat er een week op. Onze gastheer bood ons nog aan om een maand te blijven. Aanlokkelijk, zeker omdat we voor €0,80 aan de overkant geweldig konden eten, maar we moeten verder. We hebben een korte overnachting gepland in Senggigi aan de westkust. Hier worden wij opgepikt om vervolgens met een vier-daagse boottocht mee te gaan naar Flores. Spannend!

Indonesia