1. Friso en Linsey .
  2. Zuid-Oost Azië
  3. Da Lat

Da Lat, Vietnam - Polarsteps

De rit naar Da Lat duurde volgens Google Maps zo'n vier uur. We zijn er nu wel achter dat we dit niet helemaal moeten geloven. De prachtige groene landschappen waar we doorheen rijden maakte dat goed. Hoe meer we richting het noorden gaan, hoe mooier het wordt. We hebben inmiddels heel wat smaaksensaties meegemaakt in Vietnam, maar helaas was niet elke maaltijd een schot in de roos. Onderweg bij een toeristische hotspot met regenboogbrug en wederom een prachtig uitzicht, was het tijd voor een lunch. Aangezien er in alle gerechten vlees zat, koos Lins voor de Pasta Carbonara die ze zonder vlees konden maken. Dit bleek het smerigste gerecht wat we tot nu toe hebben gehad. Vuilnisbak Friso deed nog zijn best, maar kreeg het ook niet weg. Met een half gevulde maag (Lins twee hele sliertjes in haar maag) hebben we onze tocht vervolgd naar de eindbestemming van de dag. Da Lat ligt in de bergen. Dit zorgt ervoor dat het in tegenstelling tot de rest van Vietnam een stuk kouder is. Het wordt gedurende het hele jaar niet kouder dan 15 graden, maar ook niet warmer dan 24 graden. De dikke truien konden onder uit de tas gevist worden.. Brrr... Voor ons eerste uitje hebben we het Crazy House bezocht. Dit huis heeft de titel van het vreemdste huis van Vietnam. Mix Gaudi met Alice in Wonderland en je komt uit bij dit maffe huis. Hier hebben we natuurlijk weer de benodigde fotoshoots gehouden. Om in deze stijl verder te gaan hebben we daarna een colaatje gedronken bij de Maze Bar. Hier moesten we eerst een doolhof door om bij het dakterras te komen. Lins was blij dat ze af en toe per ongeluk weer bij de ingang uitkwam. Zo wist ze dat ontsnappen uit de soms zeer krappe, donkere ruimtes mogelijk was. Het was heel geinig. Al met al weer een leuke citytrip. Op naar Nha Trang. Een toeristenoord voor dronken Russen. Het schijnt zelfs dat je hier de menukaart in het Russisch kunt krijgen. Zin in! увидимся позже!!!

Vietnam