Friso en Linsey .
Zuid-Oost Azië
Hoi An
Hoi An, Vietnam - Polarsteps
Het hostel dat ons werd aangeraden in Hoi An was iets boven budget, maar heel fijn. Een grote kamer inclusief bad, veel gezelligheid, gratis activiteiten zoals loempia's leren maken én een hond. Hier hebben wij drie nachten met plezier gespendeerd.
Naast de activiteiten in het hostel was er ook voldoende te doen in de stad. Met een vijf-rittenkaart konden we vijf highlights in de Ancient City (oude stad) naar keuze bezoeken. Gelukkig is de stad bespaard gebleven tijdens de oorlog. Daarom hebben, samen met de honderden andere toeristen, door authentieke woonhuizen en handelshuizen kunnen dwalen.
Het oude centrum van Hoi An was prachtig. De straatjes en huizen waren schilderachtig, maar je waant je wel in een pretpark. Het deed ons een beetje denken aan het toeristische centrum van Amsterdam. Mensen lopen in groepjes midden op straat en houden weinig tot geen rekening met scooter- of fietsbestuurders. Daarnaast werden er overal dezelfde souvernirs verkocht en werden we om de 20 meter aangesproken of we geen maatpak/jurk wilden laten maken. Als je ergens in Azië kleding op maat wilt laten ontwerpen, dan is Hoi An dé plek. Lins heeft daar natuurlijk gebruik van gemaakt en een mooi jurkje laten maken.
Tijdens een regenachtige middag hebben we aan een super leuke kookcursus deelgenomen bij een klein restaurantje. Onze lerares was heel geduldig (was ook nodig) bij het maken van de door ons drie uitgekozen gerechten. De loempia's, curry en de rijstpannenkoeken waren heerlijk!
Zondagavond speelde Ajax de klassieker. Dat kon Fries natuurlijk niet voorbij laten gaan. In een café niet ver van ons vandaan werd het met een illegale stream uitgezonden. Fries heeft genoten met zo'n vijftien andere Nederlanders. Lins was er ook..
Na drie nachten zijn we tien minuten verder naar een hotel met zwembad verplaatst. Het geluk was met ons, want het was een (uitzonderlijke) zonnige dag!
Voordat we verder gingen rijden voor onze overnachting in Da Nang hebben we de scooters laten controleren. Bij aankomst bij de garage sprongen er meteen zes mannen op af om aan de slag te gaan. Dat moest wel goedkomen met het verversen van de olie ;).
Vietnam